Nu kommer WeUse-app’en hvor du kan låne og leje værktøj

23. februar 2022 Erhverv Skrevet af: Redaktion

Alene i Danmark har vi funktionelle ressourcer for 20 milliarder der blot står på loftrum, kældre eller garager. For eksempel bliver en boremaskine kun brugt gennemsnitligt 13 minutter i sin levetid. WeUse, som er en startup-virksomhed udsprunget af SDU, lancerer nu en ny dansk app-baseret løsning, der gør det muligt at leje eller låne hvilken som helst genstand, du måtte have stående, til kollegaer eller naboerne i et lukket og trygt fællesskab.

WeUse lancerer i dag, onsdag, deres app på både Appstore og Google Play Store. WeUse appen gør det nu muligt for brugere at leje og låne ressourcer fra og med hinanden. Dét sker i lukkede netværk, som virksomheder for deres ansatte, og boligforeninger for deres beboere, kan bruge nu. Og senere på året åbner WeUse også for at private, klubber, foreninger kan lave deres egne lukkede og sikre fællesskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med WeUse skal det være let at dele sine ressourcer, hvilket udover at bidrage til den grønne omstilling, også er med til at styrke fællesskaber i opgangen, på nabovejene eller på tværs af afdelinger i virksomheder. Tanken er at forbrugere skal bidrage til den grønne omstilling med deres handlinger.

“Vi har identificeret et væsentligt behov blandt større virksomheder og boligorganisationer, og starter nu op med levering af konkrete løsninger,” siger CEO Emil Busch i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en væsentlig og nødvendig styrkelse for at teamet kan nå deres ambitioner om også at komme ud over landets grænser, har de fået en erfaren herre med på holdet: Brian Christensen, teknisk Co-founder og tidligere CTO hos Too Good To Go:
”WeUse blev oprettet med det formål at reducere unødvendig produktion og styrke fællesskaber, hvilket er noget, som jeg har stor sympati for. Jeg tror, at jeg kan tilføre teamet værdi til at hjælpe dem med at løse dette problem. Jeg er meget glad for at være en del af holdet og ser frem til den rejse, vi har foran os.”

Artiklen fortsætter under annoncen

WeUse er stiftet af to studerende fra SDU, Emil Busch og Gideon Harpantides, der begge er uddannede som civilingeniører. På studiet har de brugt deres tid på kandidatstudiet til at undersøge, hvorfor vi danskere ikke deler vores ting med hinanden mere end vi gør. I det afsluttende kandidatspeciale var konklusionen, at 92 procent af os ønsker at dele mere, men kun to procent af os rent faktisk bruger de eksisterede løsninger til at udleje og dele ressourcer. En væsentlig konklusion var, at det handler om at gøre det nemmere at skabe tryghed. Og at den bedste måde at gøre dette på, er ved skabe lukkede fællesskaber. Lukkede, trygge fællesskaber er DNA’et i WeUse.

Artiklen fortsætter under annoncen

WeUse søger lige nu potentielle investorer der vil med til at videre udvikle og vækste virksomheden rundt omkring i Europa.

 

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...