Nu lægges der mere jord til Nordals Ferieresort

8. januar 2021 Nordborg

Nordals Ferieresort har behov for en arealmæssig udvidelse af projektområdet, som afgrænses af den kommende lokalplan og af kommuneplantillægget.

Hele matrikel 573, Havnbjerg Ejerlav var oprindeligt med i den planen for Nordals Ferieresort, men del af matriklen blev senere fjernet, fordi det ikke var muligt at købe arealet.

Udviklingsselskabet Nordals Ferieresort har nu fået mulighed for at købe arealet og vurderer, at dette vil forbedre projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udviklingsselskabet foreslår derfor, at arealet igen tilføjes projektbeskrivelsen og at Sønderborg Kommune efterfølgende arbejder det i kommuneplanrammen for ferieresortet.

“Og jeg har taget en formandsbeslutning, som betyder, at det kommer til at ske”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT. Hun er formand for Teknik- og Miljøudvalget. Aase Nyegaard fortæller videre, at de øvrige udvalgsmedlemmer både er orienteret og enige.

“Vi har hele tiden været enige om, at kom der en mulighed for at udvilklingsselskabet kunne købe hele matrikel 573, så ville vi bakke op om købet med ændringer i lokalplanen. Og det er så det, vi gør nu”, siger Aase Nyegaard.

Udviklingsselskabet har ligeledes ansøgt Erhvervsministeriet om tilladelse til at lade arealet forblive i den allerede søgte forsøgstilladelse. Det godkendte Erhvervsministeriet. Ministeriet godkendte ligeledes at forlænge fristen for forsøgstilladelsen med to år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk