Nu lægges der mere jord til Nordals Ferieresort

8. januar 2021 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Nordals Ferieresort har behov for en arealmæssig udvidelse af projektområdet, som afgrænses af den kommende lokalplan og af kommuneplantillægget.

Hele matrikel 573, Havnbjerg Ejerlav var oprindeligt med i den planen for Nordals Ferieresort, men del af matriklen blev senere fjernet, fordi det ikke var muligt at købe arealet.

Udviklingsselskabet Nordals Ferieresort har nu fået mulighed for at købe arealet og vurderer, at dette vil forbedre projektet. Udviklingsselskabet foreslår derfor, at arealet igen tilføjes projektbeskrivelsen og at Sønderborg Kommune efterfølgende arbejder det i kommuneplanrammen for ferieresortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg har taget en formandsbeslutning, som betyder, at det kommer til at ske”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT. Hun er formand for Teknik- og Miljøudvalget. Aase Nyegaard fortæller videre, at de øvrige udvalgsmedlemmer både er orienteret og enige.

“Vi har hele tiden været enige om, at kom der en mulighed for at udvilklingsselskabet kunne købe hele matrikel 573, så ville vi bakke op om købet med ændringer i lokalplanen. Og det er så det, vi gør nu”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udviklingsselskabet har ligeledes ansøgt Erhvervsministeriet om tilladelse til at lade arealet forblive i den allerede søgte forsøgstilladelse. Det godkendte Erhvervsministeriet. Ministeriet godkendte ligeledes at forlænge fristen for forsøgstilladelsen med to år.

14. juni 2024 112, Sydals

Torsdag blev der fundet en død kvinde i vandkanten

14. juni 2024 112

En ældre, tysk dame er torsdag fundet død i vandet ved Kegnæs. Det fortalte politiets vagtchef til SønderborgNYT i går torsdag. Vagtchefen ville helst ikke have historien ud, inden de pårørende var orienteret. Personer på Kegnæs har efterfølgende fortalt, at politiet har været rundt og stemme dørklokker for at få oplysninger om kvinden, men hun […]

Læs mere...