Nu laves der kloaksepareringer i den østlige del af Sønderborg

6. februar 2023 Samfund
Pressefoto: Sønderborg Forsyning
Pressefoto: Sønderborg Forsyning

For at skåne havmiljøet omkring os og sikre byen i regnvejr, bliver de sidste rør til kloakseparering nu lagt i området ved Grundtvigs Allé. Gravearbejdet giver anledning til lukkede veje og fældning af ti træer.

Sønderborg Forsyning kloakseparer for at gøre klar til de stigende mængder af regnvand og for at mindske udledninger i havet. Fra februar til juni i år vil Sønderborg Forsyning grave den sidste etape af kloaksepareringsprojektet i den østlige del af Sønderborg by.

”Det er et virkelig betydningsfuldt område, som vi afslutter i år”, fortæller Susanne Vesten, projekt- og udviklingschef ved Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kommer til at lukke overløb og mindske udledningen af skadelige stoffer til havet nær os, når alle husene i området er koblet på”, siger hun i en pressemeddelelse.

Området er betydningsfuldt, fordi der kommer store mængder spildevand og regnvand derfra.

Før en vej bliver kloaksepareret, løber både spildevand og regnvand fra vejen videre til renseanlægget og bliver renset. Regnvandet i kloakken kan skabe oversvømmelser og overløb af fortyndet spildevand – og det vil man undgå. Så efter kloakseparering ledes regnvandet direkte i havet og kun spildevand kommer til renseanlægget.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den måde aflaster kloaksepareringen både kloaksystemet og renseanlægget, og skåner vores byer for oversvømmelse og havet for overløb.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...