Nu møder 5.-8. klasserne i skole

21. april 2021 COVID-19

Den gradvise genåbning af samfundet medfører også yderligere genåbning af skoler og fritidsordninger fra i dag, onsdag. Den yderligere genåbning og gælder elever i skolernes 5. til 10. årgang. Eleverne i 9 og 10 årgang har fysisk fremmøde i skole med 80 procent af tiden, mens de i de resterende 20 procent modtager undervisning hjemme.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Eleverne i 5 – 8 årgang møder fortsat fysisk i skole hver anden ugeog de øvrige uger kan eleverne i 5 – 8 årgang møde til udendørs undervisning. De dage eleverne ikke møder til udendørs undervisning, skal eleverne modtage undervisning hjemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune er det besluttet, at det bliver den lokale skoles afgørelse om og i hvilket omfang muligheden med udendørs undervisning i 5 til 8 klasse skal benyttes.

“Det er en mulighed, at klassen møder op til de resterende 50 procent af deres undervisningstid udenfor og derfor giver det rigtig god mening, at bestemmelsen om det sker lokalt på skolerne. fordi det eer der, man har mest føling med, hvordan man kan få enderne til at nå sammen”, siger Claus Klaris, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Genåbningen for 0 – 4 årgang fortsætter uændret.

Generelt

Skolerne skal sikre, at halvdelen af eleverne møder frem hver uge, men fordelingen af eleverne mellem ugerne kan ske klassevistog fremmødet på en skole kan også tilrettelægges efter årgange, så for eksempel 5 årgang møder på skolen i uge 14, hvor 6 årgang undervises hjemmefra, og så er det omvendt i uge 15.

Skolen bør ved tilrettelæggelse af den fysiske nødundervisning i videst muligt omfang tage højde for, at de enkelte elever ikke undervises af flere forskellige lærere eller pædagoger, end det er nødvendigt. Det vil betyde, at underviserne i væsentligt omfang vil følge eleverne og faste klasser/hold og derved også møder frem hver anden uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan åbnes for kortere fysiske udendørs møder i såkaldte trivselsgrupper. Tilbuddet er for elever, der mistrives, har dalende motivation eller elever, hvis forældre har henvendt sig til skolen med bekymring om barnets trivsel. Det er skolen eller institutionen, der vurderer, om en elev har behov for at deltage i trivselsgrupper.

Der foretages kviktest på alle kommunens skoler og det sker i skoletiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...