Nu sætter politiet fokus på julebranderter i trafikken

28. november 2016 112
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Julefrokost-sæsonen begynder for alvor senere i denne uge. Derfor sætter Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden nu fokus på problemet med spritkørsel på vejene med den landsdækkende kampagne “Klar til et pust?” fra nu af og hele december. Politiet vil også være massivt til stede på vejene med spritkontrol i de kommende uger.

Spritkampagnen fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden henvender sig især til de mandlige bilister, da mændene er indehavere af en uheldig rekord: spritkørsel.

“Mænd drikker generelt mere end kvinder og har nok også en tendens til at tage flere chancer i trafikken. Mændene er involveret i flere spritulykker end kvinder. Derfor er målet at få flere til at lade bilen stå – især få flere mænd til at tænke over, hvordan de kommer sikkert hjem”, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Lad bilen stå

Ulykkestal og sigtelser fra politiet viser, at ni ud af ti spritbilister er mænd. I en ny undersøgelse (efterår 2016), som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, er 1.535 bilister blevet spurgt, om de inden for det sidste år har kørt bil, selv om de var i tvivl om, hvorvidt de havde drukket for meget. Hele 16 % af mændene siger, at det har de. Det tilsvarende tal for kvinderne er syv procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omgivelserne opfordres også til at blande sig, så folk ikke sætter sig bag rattet efter at have drukket for meget alkohol.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...