Nu skal de nye affaldsbeholdere i brug

21. september 2020 Erhverv

Har du styr på den nye affaldssortering? Ved du, hvad du skal gøre med madaffald? Og med mælkekartoner? Ellers er det på høje tid. I de kommende to uger bliver de allersidste nye beholdere nemlig leveret hos Sønderborg Forsynings kunder, og samtidigt bliver alle de gamle beholdere tømt for sidste gang.

– Når de gamle beholdere er blevet tømt for sidste gang, sætter skraldemanden et klistermærke på låget. Det er dit tegn til, at du skal tage den nye beholder i brug, fortæller Kunde- og Kommunikationschef Janni Hv. Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Klar, parat – start den nye affaldssortering

Den sidste tømning sker helt som normalt, og de gamle beholdere bliver tømt på de samme dage, som de plejer. Når de nye beholdere skal i brug, starter den nye affaldssortering.

“Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere, er der masser af vejledning at finde i den sorteringsvejledning, de fleste af vores kunder har fået leveret i den røde Miljøkasse. Bor du på kollegie, i lejlighed, andelsforening eller boligforening, og har du længe haft en orange Miljøkasse, får du i stedet sorteringsvejledningen i din postkasse”, fortæller Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Samtidig er vores elektroniske sorteringsvejledning på www.sortering.dk naturligvis blevet opdateret. Her kan du søge på mere end 400 forskellige ting og materialer og se, hvordan du skal sortere dem med den nye affaldssortering”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Farvel til de gamle beholdere

De gamle beholdere bliver samlet ind i løbet af oktober. For ligesom arbejdet med at bringe alle de nye beholdere ud, var en stor opgave, kommer det også til at tage tid at hente alle de gamle beholdere.

Hos Sønderborg Forsyning vil man gøre alt, hvad man kan for, at det skal ske så nemt og hurtigt som muligt. Det sker blandt andet med sms’er gennem systemet Beredskabsalarm, som man normalt bruger ved driftsforstyrrelser som eksempelvis vandbrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi sender en sms til de mobilnumre, der er registeret på adressen, dagen før vi henter de gamle beholdere. Når man modtager sms’en, er det vigtigt at sørge for, at de gamle beholdere er synlige fra vejen, så vi kan få øje på dem”, siger Janni Hv. Jepsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...