Nu skal der fokus på de langtidsledige

28. januar 2021 Erhverv

Antallet af langtidsledige er vokset gennem det seneste år og den lokale stigning er der ifølge arbejdsmarkedschef Lasse Ahlmann Kamp, flere forklaringer på.

“Når vi kigger tilbage på 2019 ser vi en handelskrig mellem USA og Kina og vi ser på Brexit-forhandlingerne. De ting gjorde, at de lokale eksportfirmer var usikre på fremtidens omsætning og derfor fyrede de personale”, siger Lasse Ahlmann Kamp og tilføjer, at et stort antal eksportvirksomheder betyder, at der er et stort antal medarbejdere, som blev stillet frit i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

I foråret 2020 kom Coronaen og gjorde det svært for mange ledige at finde nye job – og når man har været ledig i 80 procent af 52 uger, så er man langtidsledig.

“På Jobcenter var vi ikke i stand til at hjælpe dem og det skyldes Coronaen”, siger arbejdsmarkedschefen.

Han fortæller videre, at der igennem efteråret var en stigning i antallet af ledige dagpengemodtagere, som kom i arbejde.

“Det viser, at hjulene er i gang og nu skal vi i gang med at hjælpe de langtidsledige videre”, siger Lasse Ahlmann Kamp.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Job- og Uddannelsesakademiet har Jobcenter succes med at få nyledige i job – og arbejdsmarkedschefen forestiller sig, at samme opskrift kan bruges, når det drejer sig om langtidsledige.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 COVID-19, Sønderborg

Stadig fald i antallet af Corona-smittede

28. november 2021 COVID-19

Dagens tal fra Statens Serum Institutut viser, at der nu er 306 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona og det er et lille fald på 24 siden lørdag. Den seneste uge har 14.304 lokale taget en pcr-test og 2,13 procent af dem fik et ‘positivt’ resultat. Mandag genindføres brugen af mundbind flere […]

Læs mere...