Nu skal der fokus på sukker og tandbørstning

4. juni 2021 Nordborg

Sønderborg Kommune søsætter efter sommerferien projektet ’Sukker og tandbørstning’. I første omgang for de nul- til femårige børn og deres forældre på Nordals, men meningen er, at det skal rulles ud i hele kommunen.

At nordalsingerne får glæde af indsatsen først, hænger sammen med, at man ændrer organiseringen i den kommunale tandpleje. Tandklinikken i Nordborg er i flere år betjent på skift af tandlæger fra klinikken i Sønderborg. For at sikre fortsat stærk faglighed og økonomisk bæredygtighed i tandplejen er det nu besluttet, at tandbehandlingen fremover foregår i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelserne vil fortsat foregå i Nordborg, og så er der blevet kapacitet til et pilotprojektet.

”God tandsundhed grundlægges tidligt i barndommen, og der er lagt en god plan, så vi møder børnene og deres forældre mange steder – med en invitation til børn og forældre, ved drop in-besøg i daginstitutioner og i dagplejen, med generel information og med et særligt program i børnehaverne”, siger Helge Larsen, som er formand for Sundhedsudvalget.

Det nye projekt ”Sukker og tandbørstning” er målrettet børn fra nul til fem år. Baggrunden er en gennemsnitligt dårligere tandsundhed i kommunen end på landsplan.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...