Nu skal der fokus på sukker og tandbørstning

4. juni 2021 Nordborg

Sønderborg Kommune søsætter efter sommerferien projektet ’Sukker og tandbørstning’. I første omgang for de nul- til femårige børn og deres forældre på Nordals, men meningen er, at det skal rulles ud i hele kommunen.

At nordalsingerne får glæde af indsatsen først, hænger sammen med, at man ændrer organiseringen i den kommunale tandpleje. Tandklinikken i Nordborg er i flere år betjent på skift af tandlæger fra klinikken i Sønderborg. For at sikre fortsat stærk faglighed og økonomisk bæredygtighed i tandplejen er det nu besluttet, at tandbehandlingen fremover foregår i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelserne vil fortsat foregå i Nordborg, og så er der blevet kapacitet til et pilotprojektet.

”God tandsundhed grundlægges tidligt i barndommen, og der er lagt en god plan, så vi møder børnene og deres forældre mange steder – med en invitation til børn og forældre, ved drop in-besøg i daginstitutioner og i dagplejen, med generel information og med et særligt program i børnehaverne”, siger Helge Larsen, som er formand for Sundhedsudvalget.

Det nye projekt ”Sukker og tandbørstning” er målrettet børn fra nul til fem år. Baggrunden er en gennemsnitligt dårligere tandsundhed i kommunen end på landsplan.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...