Nu skal der gøres noget for at forhindre oversvømmelser

20. april 2017 Gråsten

I takt med, at vandstanden stiger, og vejret bliver mere ekstremt, er der brug for at se på og forebygge risikoen for oversvømmelser de mest udsatte steder i kommunen. Derfor har Sønderborg Kommune i udbud valgt Rambøll, som skal forvandle hensigterne til handling og pege på løsninger.

Snart involveres også virksomheder i de udsatte områder.

 

Sønderborg Byråd har vedtaget en Klimatilpasningsplan for 2014-2025, som kortlægger de scenarier, der kan forventes, når voldsom storm og regn pludselig rammer området. Oversvømmelser i såvel julen 2015 som i januar i år har understreget vigtigheden af, at der handles. Det er i første omgang Gråsten og Sønderborg Havn, der er i fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er afgørende, at vi får klarlagt, hvilke områder, der ligger i risiko for at blive oversvømmet, og at vi kommer i dialog med de virksomheder og borgere, som har værdier dér. Kun på den måde kan vi i fællesskab klimasikre de nødvendige steder. Jeg er godt tilfreds med, at opgaven nu ligger i hænderne på Rambøll, at der er fokus på innovative og langsigtede løsninger, og at inddragelse af interessenter og grundig information til borgerne indgår i planen”, siger Frode Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rambøll skal efter planen præsentere Sønderborg Kommune for en grundig undersøgelse af Sønderborg Havn og Gråsten By og mulige løsningsideer. I august følges op med en workshop i hver af de to byer, hvor interessenter, borgere og samarbejdspartnere inviteres med. I september-oktober skal der træffes politisk beslutning om løsninger med henblik på, at de skal med i budgetterne for de kommende år.

Ud over Sønderborg Havn og Gråsten By er der fokus på risikoen for problemer i Vemmingbund, og der samarbejdes med Sønderborg Forsyning for at gennemgå de tekniske anlæg, ligesom fx drikkevandsboringer og spildevandspumper gennemgås for at sikre forsyningssikkerheden. Undervejs er der hele tiden fokus på dialog med og information til borgere og virksomheder. For eksempel vil der på Sønderborg Kommunes hjemmeside blive oprettet en side med den nyeste viden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk