Nu skal der stemmes på kandidater til Norlys’ repræsentantskab

9. januar 2023 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Fra den 9. til den 30. januar 2023 kan Norlys’ andelshavere stemme om, hvem der skal sidde i energi- og telekoncernens repræsentantskab. Til valget skal der vælges i alt 672 repræsentantskabsmedlemmer fordelt på 15 valgområder i Jylland. I otte valgområder er repræsentantskabsmedlemmerne allerede fundet ved fredsvalg, fordi der her er færre kandidater, end der er pladser i valgområdet, skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Der vil være kampvalg i de øvrige valgområder i Syd- og Sønderjylland, hvor 272 kandidater kæmper om de 243 pladser. Her er det de lokale andelshavere i valgområderne, der skal vælge, hvem der skal være medlem af Norlys’ repræsentantskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg, Sønderjylland Øst og Vest samt Sydjylland Vest og Midt vil 268.352 andelshavere modtage en stemmeseddel med posten i løbet af uge to.

”Det er ved repræsentantskabsvalget, at andelsdemokratiet for alvor kommer til sin ret. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil benytte sig af muligheden for at stemme. Det er her, at man som almindelig andelshaver og forbruger har mulighed for at udøve sin indflydelse på Norlys”, siger Jens Erik Platz, der er bestyrelsesformand i Norlys.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få så mange som muligt til at stemme ved repræsentantskabsvalget har Norlys sat gang i en kampagne om valget i både lokale – og sociale medier.

”Vi tager vores ejerform meget seriøst, og vi tror virkelig på andelstanken. Som andelshaver i Norlys kan du ved at stemme være med til at afgøre, hvem der skal repræsentere dig og dit lokalområde i Norlys’ repræsentantskab, når der skal træffes afgørende beslutninger for Norlys’ overordnede retning”, siger Jens Erik Platz.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er repræsentantskabet, der hvert år godkender Norlys’ regnskab, ligesom det var repræsentantskabet, der i 2022 gav det sidste og afgørende ja til salget af 35 procent af Norlys’ fibernet.

Det nye repræsentantskab samles første gang den 20. april 2023 til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Her vælger det nyvalgte repræsentantskab Norlys’ bestyrelse og medlemmerne af bestyrelserne i Norlys Vækstpulje.

Læs mere om kandidaterne på Norlys’ hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...