Nu skal Gråsten Fjerkræ også have østrigske ænder

30. oktober 2019 Erhverv

Gråsten Fjerkræ har netop indgået en partneraftale med den østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked. Det sker fordi virksomhedens produktionsmuligheder i Nordtyskland er under kraftigt pres efter Gråsten Fjerkræ det seneste år har oplevet en salgsfremgang på helt nøjagtigt 375 procent i forhold til 2018. Aftalen betyder, at Gråsten Fjerkræ råder over en slagtekapacitet på 1,3 millioner ænder årligt.

“Vi har sprængt vores nuværende produktionsrammer og er nødt til at finde nye producenter, der lever op til vores etiske krav om dyrevelfærd, og ikke mindst vore høje krav til både kvalitet og smag. I Linz ved foden af Alperne har vi fundet Bio Ente, der er godkendt af de østrigske dyreværnsmyndigheder med betegnelsen ‘Vier pfoten’, svarende til Dyrenes Beskyttelse herhjemme. Bio Ente skal fremover producere vores økologiske ænder efter vores forskrifter. Nøjagtig på samme måde som det i dag sker lige syd for grænsen”, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bio Ente råder over Østrigs største andeslagteri, har egne forældredyr, eget rugeri og en ny forædlingsfabrik. Bag Bio Ente står 10 østrigske farmere. Udover at producere og slagte økologiske ænder, leverer virksomheden også en lang række specialudskæringer og charcuterivarer baseret på økologiske ænder. ligesom der kommer en sous vide linie.

“Vi har allerede været i stand til at sende flere af de økologiske ænder på det danske marked, og bedømt efter salgstallene, er det fjerkræ, der falder i danskernes smag. Vi har store forventninger til samarbejdet”, siger bestyrelsesformanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 112, Sønderborg

Indbrud i Vollerup

1. februar 2023 112

Tirsdag mellem klokken 7:40 og 17 har der været indbrud i en bolig på Mommarkvej i Vollerup. “Indbrudstyven kom ind gennem en terrassedør og der er stjålet forskellige ting”, siger politikommissær John Weber.

Læs mere...