Nu skal Gråsten Fjerkræ også have østrigske ænder

30. oktober 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Gråsten Fjerkræ har netop indgået en partneraftale med den østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked. Det sker fordi virksomhedens produktionsmuligheder i Nordtyskland er under kraftigt pres efter Gråsten Fjerkræ det seneste år har oplevet en salgsfremgang på helt nøjagtigt 375 procent i forhold til 2018. Aftalen betyder, at Gråsten Fjerkræ råder over en slagtekapacitet på 1,3 millioner ænder årligt.

“Vi har sprængt vores nuværende produktionsrammer og er nødt til at finde nye producenter, der lever op til vores etiske krav om dyrevelfærd, og ikke mindst vore høje krav til både kvalitet og smag. I Linz ved foden af Alperne har vi fundet Bio Ente, der er godkendt af de østrigske dyreværnsmyndigheder med betegnelsen ‘Vier pfoten’, svarende til Dyrenes Beskyttelse herhjemme. Bio Ente skal fremover producere vores økologiske ænder efter vores forskrifter. Nøjagtig på samme måde som det i dag sker lige syd for grænsen”, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bio Ente råder over Østrigs største andeslagteri, har egne forældredyr, eget rugeri og en ny forædlingsfabrik. Bag Bio Ente står 10 østrigske farmere. Udover at producere og slagte økologiske ænder, leverer virksomheden også en lang række specialudskæringer og charcuterivarer baseret på økologiske ænder. ligesom der kommer en sous vide linie.

“Vi har allerede været i stand til at sende flere af de økologiske ænder på det danske marked, og bedømt efter salgstallene, er det fjerkræ, der falder i danskernes smag. Vi har store forventninger til samarbejdet”, siger bestyrelsesformanden.

24. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Torsdag åbner Rema 1000 i Center Øst

24. april 2024 Erhverv

Når klokken slår otte i morgen, torsdag, går dørene op til den nye Rema 1000-butik i Center Øst og det glæder den erfarne købmand, Søren Eilersen, sig til. “Vi er ikke helt klar til at åbne endnu, men det det er tæt på. Vi har ikke fået de ferske varer hjem endnu, men torsdag morgen […]

Læs mere...