Nu skal Havnbjerg Centret forandres

8. marts 2022 Nordborg

Frem mod sommeren skal der laves et samlet omdannelsesprojekt for Havnbjerg Centret. Sønderborg Kommune har derfor, sammen med eksterne konsulenter, lavet en illustrationsplan for en forandring af centeret og planen skitserer muligheden for at åbne en dagligvarebutik i området mellem det nuværende Havnbjerg Center og Nordborgvej.

Byrådet har besluttet at sælge et område på ca. 8.500 kvadratmeter til butik med tilhørende parkerings- og udenomsareal, skriver Sønderborg Kommune.

Hele området mellem Havnbjerg Center og Nordborgvej er på 15.733 kvadratmeter, og resten af arealet vil indgå i en samlet omdannelse med fokus på naturudvikling og en grøn korridor.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi i Byrådet vil rigtig gerne være med til at skabe fremdrift i udviklingen af området ved Havnbjerg Centeret, og derfor gør vi nu klar til at give mulighed for etablering af en endnu en butik. Det er vigtigt for Byrådet, at vi giver mulighed for udvikling i vores lokalsamfund, som det er tilfældet med Havnbjerg i det her tilfælde. Udviklingsplanen for centeret sker samtidig i et tæt samarbejde med Udviklingsforum Nordals, så vi sikrer, at der er en rød tråd i udviklingen af hele Nordals”, siger borgmester Erik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arealet skal sælges til højstbydende i et offentligt udbud. Vilkår for salget vil være, at der kan åbnes en detailhandelsbutik med nødvendigt udenomsareal. Det betyder, at salget gennemføres, men at salget kan gå tilbage, såfremt der ikke kan laves det nødvendige plangrundlag. Køber skal indgå i udviklingsarbejdet om kommuneplanændring og lokalplan.

Det pågældende areal er i dag udlagt som landbrugsjord, og kommuneplanrammen udlægger området som rekreativt areal. Der er ikke nogen lokalplan for området. Som led i udviklingsplanerne vil der til den kommende kommuneplanrevision blive arbejdet på at ændre kommuneplanrammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når plangrundlaget er på plads vil arealet være underlagt skærpede salgsvilkår i forhold til kommunens sædvanlige salgsvilkår for erhvervsarealer, idet byggeriet skal sættes i gang tre måneder efter købet er endeligt i form af et godkendt plangrundlag og det skal være færdigmeldt senest tre år efter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...