Nu skal Jobcenter ha’ ledige – der er længere fra job – i arbejde

30. maj 2022 Samfund

På det næste udvalgsmøde, som finder steder i morgen, tirsdag, skal Arbejdsmarkedsudvalget forholde sig til kommunens politik for ledige længere væk fra arbejdsmarkedet. Det handler om de borgere, der modtager sygedagpenge, jobafklaringsydelse, kontanthjælp, ressourceforløbsydelse, fleksjobydelse og ydelse til ledige fleksjobbere.

De ledige, der er længere væk fra job har, oveni at de er ledige, også andre udfordringer. Det kan være helbredsmæssige problemer, som står i vejen for arbejde. Det kan også være psykiske eller sociale udfordringer, misbrug eller andet, som gør det sværere for dem at komme i job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælles for dem er, at de har brug for en fagligt bredere indsats og ekstra støtte for at komme ud på arbejdsmarkedet – eller bevare tilknytningen dertil.

Jobcentret har netop sat gang i indsatsmodellen ’Vi tror på dig og det du kan’, med en forventning om, at den nye tilgang hjælper flere udsatte ledige godt ud på arbejdsmarkedet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...