Nu skal kommunekontoret i Ullerup laves til boliger

29. marts 2022 Sundeved
Borgmesteren overdrager bygningen. Foto: Sønderborg Kommune
Borgmesteren overdrager bygningen. Foto: Sønderborg Kommune

Det tidligere kommunekontor i Ullerup er blevet solgt og det skete efter en længere salgsperiode, som blandt andet skyldes betydelige udgifter ved omdannelse af ejendommen til boliger. Derudover er bygningsmassen nedslidt og en ombygning til boliger vil betyde omfattende krav til klima og brandsikring, skriver Sønderborg Kommune.

Men i foråret 2021 kom der tre bud på ejendommen, og i april 2021 godkendte Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune salget af det tidligere kommunekontor. Salget var fra købers side betinget af, at der kan opnås byggetilladelse til et boligprojektet. Den er nu udstedt af Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er glad for, at ombygningen til lejeboliger skaber liv i det tidligere kommunekontor. I Byrådet vil vi gerne være med til at udvikle vores landsbyer og lokalsamfund og samtidig gerne have flere til at bosætte sig, og det kræver, at vi sikrer forskellige tilbud, herunder muligheder for lejeboliger i Ullerup, som er en attraktiv landsby med et meget aktivt landsbylaug”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Det er firmaet Sundeved Ejendomme ApS, der har købt det tidligere kommunekontor. Planen er at bygge det om til lejeboliger ad to omgange. Boligerne vil være fordelt på 2-, 3- og 4- værelses boliger. I første etape bygges der fem boliger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Planen er at ’vende vrangen ud af’ bygningen ved, at de nuværende indvendige fordelingsgange nedlægges og de nye boliger vil få indgang fra det fri. Indretningen i lejlighederne bliver moderne med lyse boliger, og i stueetagen vil boligerne få niveaufri adgang, så gangbesværede også kan finde boligerne attraktive”, fortæller Peter Rehhoff, der ejer Sundeved Ejendomme ApS sammen med broderen Martin Madsen.

Udearealerne indrettes med en stiforbindelse, så beboere fremover kan gå rundt om bygningen i haven og igennem bygningen, hvor der laves en port-gennemgang. Parkeringspladserne på begge sider af ejendommen beholdes, og der bliver sat elbil-lader op til beboere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Rehhoff forventer de første boliger er færdige i efteråret 2022, hvilket dog afhænger af leverancetider på materialer samt ledige håndværkere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...