Nu skal sommerhusejerne i gang med energirenoveringen

7. november 2019 Erhverv

Torsdag aften sad 130 sommerhusudlejere i Alsion, hvor de lagde ører til en række oplægsholdere, der fortalte om nødvendigheden af, at sommerhusene også klimarenoveres.

Direktør Inge Olsen, der blandt meget andet har ansvaret for kommunens bæredygtighed bød velkommen.

“Vi skal snakke grøn omstillling og energirenovering af sommerhuse”, sagde Inge Olsen og fortsatte:

“Og som et ekstra krydderi, så har vi inviteret Karsten Justesen fra Destination Sønderjylland, fordi turismen er vigtig for Sønderborg. Vi har lige fået Hotel Alsik, et ferieresort er på vej, vi skal udvide lufthavnen og vi har Den Kongelige Køkkenhave. Men vi mangler flere overnatningssteder til alle turisterne og her er sommerhuse vigtige. Derfor vil vi gerne have endnu flere til at leje deres sommerhuse ud”, sagde Inge Olsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turistchef Karsten Justesen siger til SønderborgNYT, at der er begyndt at blive spurgt efter de energirigtige sommerhuse.

“Og efterspørgslen vil stige fremover”, siger han. Energiforbruget i et sommerhus har også betydning for, hvad man eventuelt kan sælge det for.

Karsten Justen sagde – ganske som Inge Olsen – at der mangler flere sommerhuse til turisterne.

“Det er ikke til at finde et i ugerne 29, 30 og 31”, sagde han til udlejerne.

RoadMap

Peter Rathje fra ProjectZero fortalte, at der er energirenoveringsmærker til sommerhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er muligt, at I ikke tror, det har stor betydning. Men det kommer”, sagde Peter Rathje. Klimabevidstheden er vokset kollossalt det seneste år og hen ad vejen bliver der stillet ‘klimakrav’ fra alle de unge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...