Nu skal Sundgades fremtid tegnes

Sundgadeområdet. Foto: Sønderborg Kommune
Sundgadeområdet. Foto: Sønderborg Kommune
4. maj 2022 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Udviklingen af Sundgade går nu ind i næste fase, og to tegnestuer har frem til september til at tegne til et konkret koncept for området.

”Sundgade-området har en attraktiv placering, hvor mange uden tvivl gerne vil bo, men også opholde sig. Der er med andre ord et stærkt fokus på området, og det forpligter os som politikere. Jeg er meget spændt på at se, hvordan kreative arkitekter forestiller sig en ramme for et spændende, nyt område. Herunder også borgernes mange bidrag og ideer, og det er virkelig skønt at opleve det engagement, der har været”, siger Kirsten Bachmann, formand for Teknik-, By- og Boligudvalget, som netop har godkendt programmet for arkitektkonkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I processen med at udvikle Sundgade har borgere i sommeren 2020 været inviteret til at komme med ideer og forslag.

Desuden er der holdt en række møder med bl.a. områdets fiskere og restauratør, handelslivet, Destination Sønderjylland og andre interessenter.

” Det er mange ønsker til et lille område, og det bliver spændende at se, hvad der kan realiseres. Under alle omstændigheder glæder jeg mig over, at der snart vil ske noget i Sundgade-området, siger næstformand Kristian Beuschau.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver rigtig spændende, at se hvad der kommer ud af konkurrencen, og for os er det vigtigt at vi bevarer et maritimt miljø, undgår højhuse og at der er åbenhed og borgerinddragelse i processen”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT.

”Vi kan ikke undgå at flytte nogle af de havne-relaterede aktiviteter, men det skal ske efter en grundig dialog med de erhvervsdrivende i området, og man skal bl.a. finde ud af, om fiskerne kunne være interesseret i at bruge en af de andre havne – eksempelvis Mommark”.