Nu skal vi igen bruge mundbind

29. november 2021 Samfund

Fra i dag, mandag, skal alle passagerer fra 12 år bruge mundbind i busser, på fly, tog og færger. Dog vil nogle af helbredsmæssige årsager være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Kravet gælder også for ophold på bus- og togstationer samt ved stoppesteder.

Har man ikke benytter mundbind eller visir, risikerer man at blive afvist eller bortvist fra bussen. Sydtrafiks kontrollører og chauffører kan afvise passagerer uden mundbind, skriver Sydtrafik på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydtrafik minder om, at det stadig anbefales ikke at rejse, hvis man er syg og har symptomer som hoste, ondt halsen, feber og lignende.

Samtidig er det fortsat vigtigt at holde afstand til andre samt vaske eller spritte hænder.

Der er krav om brug af mundbind eller visir i detailhandelen, herunder i udvalgsbutikker, dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader, indendørs markeder – samt takeaway-steder som ligger i førnævnte.

Der er også krav om brug af mundbind eller visir i engroshandlen. Ansatte vil dog være undtaget for kravet, hvis virksomheden stiller krav om, at de ansatte har gyldigt coronapas.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sundhedssektoren gælder kravet for besøgende, patienter og medarbejdere på offentlige og private sygehuse og klinikker, praksissektoren og kommunale sundhedstilbud.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...