Nu skal vi igen bruge mundbind

29. november 2021 COVID-19

Fra i dag, mandag, skal alle passagerer fra 12 år bruge mundbind i busser, på fly, tog og færger. Dog vil nogle af helbredsmæssige årsager være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.

Kravet gælder også for ophold på bus- og togstationer samt ved stoppesteder.

Har man ikke benytter mundbind eller visir, risikerer man at blive afvist eller bortvist fra bussen. Sydtrafiks kontrollører og chauffører kan afvise passagerer uden mundbind, skriver Sydtrafik på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydtrafik minder om, at det stadig anbefales ikke at rejse, hvis man er syg og har symptomer som hoste, ondt halsen, feber og lignende.

Samtidig er det fortsat vigtigt at holde afstand til andre samt vaske eller spritte hænder.

Der er krav om brug af mundbind eller visir i detailhandelen, herunder i udvalgsbutikker, dagligvarebutikker, indkøbscentre, stormagasiner, basarer, arkader, indendørs markeder – samt takeaway-steder som ligger i førnævnte.

Der er også krav om brug af mundbind eller visir i engroshandlen. Ansatte vil dog være undtaget for kravet, hvis virksomheden stiller krav om, at de ansatte har gyldigt coronapas.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sundhedssektoren gælder kravet for besøgende, patienter og medarbejdere på offentlige og private sygehuse og klinikker, praksissektoren og kommunale sundhedstilbud.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...