Nu stiger fjernvarmeprisen i Sønderborg-området

9. december 2022 Samfund
Prisen på fjernvarme stiger
Prisen på fjernvarme stiger

Bestyrelsen for Sønderborg Varme har nu godkendt budgettet for 2023, og dermed også varmeprisen for det kommende år for de fjernvarmeforbrugere der er tilsluttet Sønderborg Varme.

Pr. 1. januar 2023 stiger prisen fra 495 til 558 kroner pr. MWh, hvilket omregnet til et standardhus på 130 m2 og et varmeforbrug på 18,1 MWh, vil betyde at prisen stiger prisen fra 12.897 kroner pr. år til  14.037 kroner pr. år, svarende til en stigning på ca. 95 kroner pr. måned. Det skriver Sønderborg Varme på deres hjemmeside. 

Artiklen fortsætter under annoncen

For en tilsvarende standard lejlighed på 75 m2 med et varmeforbrug på 15 MWh stiger prisen fra 9.988 kroner pr. år til 10.933 kroner pr. år, svarende til en stigning på ca. 78 kroner pr. måned. 

Årsagen til prisstigningen skyldes, at Sønderborg Varme er ramt af kraftige prisstigninger på varer og ydelser, men fordi varmeproduktionen sker på forskellige brændsler og der også sælges el fra kraftvarmeværket og motoranlæg i Gråsten og Augustenborg, bliver prisstigningen for et standardhus under ni procent. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser Sønderborg Varme som også fortæller, at et gennemsnitligt enfamiliehus og en gennemsnitlig lejlighed i Sønderborg Varmes område typisk har et lavere varmeforbrug end ’standardhuset’ og ’standardlejligheden’ og derfor vil forbrugerne mærke en lavere stigning end som skrevet ovenfor.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...