Ny bestyrelse i ProjectZero-Fonden skal styrke indsatsen frem mod 2025

17. april 2018 Erhverv

Project Zero-Fonden er kommet godt gennem årsmødet og har  konstitueret den nye bestyrelse for de kommende fire år. Lars Tveen, President i Danfoss Heating Segment, blev valgt til formand og borgmester Erik Lauritzen til næstformand. Nye i fondsbestyrelsen er Henrik Bindslev, dekan for det tekniske fakultet ved SDU Syddansk Universitet samt Allan Hermanni, ansvarlig for bygningsdrift på tværs af hele Danfoss-koncernen.

Energieffektivisering baseret på samarbejdet mellem byrådet, områdets virksomheder, uddannelsesinstitutioner samt den enkelte borger, har siden 2007 været fundamentet for Sønderborgs ProjectZero-omstilling. Fremadrettet er der behov for at sætte mere fokus på at udbygge energiforsyningen med vedvarende energi, herunder grøn gas og grøn strøm fra både vindmøller og solceller. Den nyvalgte bestyrelse for Project Zero-Fonden afspejler de fremadrettede udfordringer og Lars Tveen, glæder sig som formand for Project Zero-Fonden til de kommende fire års indsatser:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er på mål-skiven takket være byrådets, borgernes og virksomhedernes stærke opbakning til ProjectZero visionen. For at komme i mål, skal vi op i gear og øge andelen af vedvarende energi i energisystemet – og udfordringen skal løses i et tættere samarbejde med bl.a. SDU Syddansk Universitet og områdets virksomheder”, siger formanden for Project Zero-Fondens bestyrelse Lars Tveen og fortsætter:

”Bestyrelsens brede sammensætning er vigtig for det lokale samarbejde om at nå vores mål om CO2-neutralitet i 2029. Den nye bestyrelse afspejler partnerskabet bag ProjectZero og den lokale forankring, og sikrer dermed ProjectZero de nødvendige kompetencer til de kommende års udvikling”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lars Tveen glæder sig særligt over at Henrik Bindslev, dekan for det tekniske fakultet ved SDU Syddansk Universitet, har sagt ja til at blive bestyrelsesmedlem i Project Zero-Fonden:

”Sønderborg-områdets uddannelses- og forskningsinstitutioner kan booste områdets kompetencer og systemforståelse og dermed bidrage til øget vækst og nye grønne arbejdspladser i de mange Sønderborg virksomheder, som allerede i dag udvikler og sælger klimaløsninger rundt omkring i verden”, siger Lars Tveen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden 2007 har ProjectZero i samarbejde med bl.a. områdets borgere og virksomheder igangsat aktiviteter for at skabe et CO2-neutralt Sønderborg. Frem til udgangen af 2016 er den energirelaterede CO2-udledning i Sønderborg-området reduceret med 35%. Energiforbruget er reduceret med 17,5% og omstillingen har resulteret i grøn jobskabelse indenfor bl.a. bygge- og anlægsbranchen.

Sønderborg-området er således godt på vej: Men for at komme i mål, skal der sættes mere fokus på grøn transport omstilling samt den grønne energiforsyning, som bl.a. omfatter den kystnære vindmøllepark Lillebælt Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...