Ny bog viser vej til 21 naturperler – de fire er i Sønderjylland

9. juni 2016 REGIONALT

I anledning af Fugleværnsfondens 50-års jubilæum udgiver foreningen bogen ”For fugle, for folk, for fremtiden”. Den er ikke kun skrevet til ornitologer, men henvender sig til naturelskere af alle slags. Den fuglevenlige, private fond fejrer sit 50-års jubilæum med fotobogen om 21 danske naturperler – fire af dem ligger i Sønderjylland.

I bogen kan man blandt andet læse om, at Søren Ryges far var fuldstændig ligeglad med fugle. Alligevel har Søren Ryge selv været optaget af dem hele livet – og nu har han en voksen søn, der er blevet rigtig ornitolog. Altså den slags, der ”kører et eller andet sted hen for at se en ny fugl”, som det er beskrevet i bogen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi håber, at jubilæumsbogen vil inspirere mange til at gå en tur i vores reservater og selv komme tæt på den fantastiske natur, det er lykkedes Fugleværnsfonden at bevare”, siger Fugleværnsfondens direktør Kristian Dammand i en pressemeddelelse.

Fire af de 21 fuglereservater i bogen ligger i Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...