Ny byrådskonstituering ved at være klar

25. november 2017 KV2017

Siden valgnatten, hvor Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Fælleslisten hurtigt fandt sammen i en ny flertalsgruppe, har der været forhandlinger med Venstre og Dansk Folkeparti om hvorvidt de skal være en del af en bred konstitueringsaftale som dermed vil omfatte alle partier i det nye byråd.

Det er fortsat uklart om Venstre og Dansk Folkeparti bliver en del af den nye konstitueringsaftale, men konstitueringsaftalen er ved at være på plads, da der mandag klokken 9:30 er indkaldt til pressemøde på Hotel Comwell, hvor den nye konstitueringsaftale forventes at blive præsenteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kilder oplyser til SønderborgNYT, at Dansk Folkeparti ikke bliver en del af konstitueringsaftalen ligesom kilder oplyser, at Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti kæmper en hård kamp sammen med Aase Nyegaard fra Fælleslisten, om at få en så bred konstitueringsaftale som muligt og at det skulle være årsagen til, at forhandlingerne fortsat er i gang hen over weekenden.

Flere kommuner har konstitueret sig med alle partier i byrådet. Det er sket i blandt andet Holstebro og Norddjurs kommuner. Om det sammen kommer til at ske i Sønderborg er fortsat usikkert, da alle politikerne holder kortene helt tæt på kroppen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...