Ny ejer af Radio Als opgiver Sønderborg – ny ejer og nyt navn

15. november 2017 Erhverv

Radioselskabet Danmark, der blandt andet står bag Radio Diablo på Fyn, opgiver at sende radio i Sønderborg som det ellers var planen.

”Vi søgte i sin tid sendetilladelsen på Als, fordi vi så det som en chance for at udvikle vores aktiviteter geografisk. Men samtidig har det hele tiden været vores holdning, at lokalradioer skal drives lokalt”, fortæller direktør Martin Larsen fra Radio Diablo/Radioselskabet Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flemming Nissen fra Radio Als til Classic FM

Det er Jysk Fynske Medier, med hovedsæde i Vejle, der nu overtager driften af Radio Als for at sikre, at der også fremover eksisterer en lokal radiostation med udgangspunkt på Als og samtidig skifter Radio Als navn til Classic FM Als med musik fra 70’erne, 80’erne og 90’erne.

”Som virksomhed er vi jo sat i verden for at varetage interesserne i de lokalsamfund, hvor vi er til stede. Vores vision siger, at vi skal fastholde og udvikle de regionale og lokale mediers afgørende rolle for demokrati og sammenhængskraft i lokalområderne. Derfor lå det også lige for at træde ind i Radio Als, da muligheden bød sig”, forklarer Claus Nielsen, der er programchef for Jysk Fynske Mediers forskellige radiostationer.

I Alssund-området står Jysk Fynske Medier i forvejen bag Skala FM og udgiver desuden JydskeVestkysten samt Sønderborg Ugeavis og dermed styrke Jysk Fynske Medier sin tilstedeværelse i Sønderborg og sidder i dag på alle radiofrekvenser på Als og Sundeved ligesom Jysk Fynske Medier sidder på de store printmedier efter at Jysk Fynske Medier tidligere på året købte Lokalavisen i Sønderborg og herefter lukkede den.

”Vi er utrolig glade for, at Flemming Nissen også fremover fortsætter som vært på stationen. Han vil også fremover være manden, der mellem klokken seks og ti leverer de seneste, aktuelle begivenheder og nyheder fra Sønderborg, Als og resten af verden krydret med god musik, understreger Claus Nielsen fra Jysk Fynske Mediers radioer.

”Classic FM har udviklet sig til en kæmpesucces, efter vi sidste år udvidede dækningsområdet fra Horsens til også at omfatte Haderslev og Aabenraa samt Viborg og vestkystregionen omkring Holstebro og Struer”, siger Claus Nielsen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk