Ny fase: Sønderborg Havneselskab drosler ned

26. november 2018 Erhverv

Sønderborg Havneselskab går ind i en ny fase og kan tælle dagene med den nuværende bemanding. Med årets udgang fratræder administrerende direktør Michael Saxtorph og selskabets informationsmedarbejder, Kristian Pallesen. Med udgangen af januar fratræder også direktør Steen B. Laursen, som har haft ansvaret for at løse de tekniske opgaver.

“Man kan sige det sådan, at Sønderborg Havneselskab har løst opgaven. Frank Gehrys masterplan er lykkedes med de projekter, der er gennemført, er på vej til at blive gennemført og er i støbeskeen. De sidste aftaler er på vej til at blive indgået”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med andre ord er arbejdsbyrden for Havneselskabet nu på et niveau, hvor bestyrelsen vil drosle ned, og med færre ressourcer fokusere på færdiggørelsen af udearealerne, tilføjer Erik Lauritzen og roser havneselskabets direktion for dels at have holdt fast i visionen, dels at have lykkedes med det hidtil største samlede byplans-projekt i Sønderborg. En ny bydel er skabt. – Jeg tror, at det absolutte flertal af borgere er både stolte og tilfredse med det, de ser”.

Bitten & Mads Clausens Fond, som sammen med kommunen har stiftet Havneselskabet og drevet udviklingen af Byens Havn, udtrykker også tilfredshed. Peter M. Clausen, bestyrelsesformand i fonden:  –

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi var med til at etablere Sønderborg Havneselskab i 2006, og det er bekræftende at se udviklingen af området fra starten og frem til i dag, men det stopper ikke her. Vi vil også fremadrettet være aktive i udviklingen af Byens Havn, så vi sikrer at alle grundstykkerne bebygges. Det er vigtigt for os, at den samlede masterplan gennemføres”.

Administrerende direktør for Sønderborg Havneselskab, Michael Saxtorph, glæder sig over fremdriften med at virkeliggøre masterplanen.

“Vi blev ramt af krisen i 2008. Men Havbo er realiseret, Multikulturhuset er taget i brug, de studerende er flyttet ind i det nye kollegium, parkeringshuset er i drift, Alsik er under færdiggørelse, og Videnshuset har vokseværk. Disse projekter lever alle op til masterplanen og til designkravene, dvs. arkitektur og bæredygtighed”, siger Michael Saxtorph.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond fører fortællingen videre. Rammerne for masterplanens samlede gennemførelse er på plads, og området er navngivet som ny bydel: Byens Havn.

Også hjemmesiden www.byenshavn.dk bliver videreført.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...