Ny ghettoliste ændrer ikke planerne for Søstjernevej og Nørager

1. december 2021 Samfund

Boligområdet Nørager og Søstjernevej med flere er at finde på årets liste over omdannelsesområder, som er det nye navn for tidligere ghettoområder. Det får ikke betydning for udviklingsplanen for boligområdet, der blev vedtaget tidligere i år. For da området kom på den hårde ghettoliste sidste år, siger lovkravet, at boligmassen skal være forandret senest den 1. januar 2030.

Planen betyder, at arbejdet med at forandre boligområderne skal være gennemført i 2028. Det sker ved at følge udviklingsplanen for boligområdet, som Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening står bag. Den betyder, at otte blokke i Nørager bygges om til 48 almene rækkehuse, og samtidig rives to blokke ned for at give plads til 30 private rækkehuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er i fuld gang med arbejdet med udviklingsplanen for Nørager og Søstjernevej med flere og det arbejde ændrer vi ikke på, for det skal fortsætte ifølge lovgivningen. Sammen med boligforeningen har vi i mange år haft fokus på boligområdet, der har været inde i en god udvikling – og det er også en udvikling, som vi kan se er fortsat i det seneste år. Jeg er sikker på, at vores plan og ombygning vil give et endnu bedre boligområde, når vi er færdige”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Sønderborg Andelsboligforening, SAB, er man også enig i, at arbejdet skal fortsætte.

”Vi er i gang med at virkeliggøre udviklingsplanen, og det fortsætter vi med i samarbejde med kommunen. Det er vigtigt for os, at der en klar plan af hensyn til beboerne, som nu i flere år har levet med en usikkerhed om, hvad der skal ske, hvor de skal bo og hvad deres fremtid bringer. Selvom det er hårdt, at så mange beboere skal flytte fra boligområdet, så giver det mere ro, at vi har en plan, vi fortsætter med at arbejde efter”, siger formanden for hovedbestyrelsen i SAB, Vivian Engelbredt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et nyt element i regeringens arbejde mod parallelsamfund er udpegningen af såkaldte forebyggelsesområder, som er boligområder med flere end 1.000 beboere, der risikerer at blive udsatte som følge af høj kriminalitet, lav uddannelse, lav indkomst, lav beskæftigelse og en høj andel af beboere med ikke-vestlig baggrund. Hos Sønderborg Kommune er Kløver- og Hvedemarken nu blevet et forebyggelsesområde.

I forebyggelsesområder kan man fremover anvende en række af de redskaber, der hidtil har været anvendt i udpegede parallelsamfund, tidligere ghettoområder. Det drejer sig blandt andet om obligatorisk fleksibel udlejning, som sikrer fortrinsret til boligsøgende i arbejde og uddannelse. Der vil også ske en stramning af reglerne for kommunal anvisning til områderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og endelig bliver det fremover muligt at godkende strategisk nedrivning i forebyggelsesområderne, hvis der er et ønske om byudvikling eller andre forandringer i boligområderne

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Film om LGBTQ+ i Sønderborg får premiere i Kinorama

8. februar 2023 Kultur

En ny dokumentarfilm om LGBTQ+ miljøet i Sønderborg får nu premiere i byens biograf, Kinorama, tirsdag den 21. februar klokken 18.00. Filmen hedder Forenet i Mangfoldighed, og du har kun den ene chance for at se filmen i biografmørket og møde instruktøren. Der er nemlig tale om en særlig forestilling. I filmen går instruktør og […]

Læs mere...