Ny lægevagt-aftale er på plads

19. januar 2023 Erhverv

Der er nu blevet underskrevet en ny lægevagtsaftale mellem Region Syddanmark og PLO-Syddanmark, som moderniserer lægevagten til gavn for både borgere og læger. Den nye lægevagtsaftale har som mål at sikre borgerne et godt og velfungerende akuttilbud, der skaber tryghed, opleves tilgængeligt og er kendetegnet ved høj sundhedsfaglig kvalitet, skriver Region Syddanmark.

Parterne har forhandlet en ny aftale siden foråret 2022.

Udvalgsformanden for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen, Bo Libergren, er glad for, at der efter en lang forhandlingsperiode nu er fundet en god og fremtidssikker løsning:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har stor betydning for borgerne i Syddanmark, at de har et trygt og tilgængeligt lægevagttilbud, når de har brug for det. Derfor er jeg glad for, at vi har indgået en aftale, som tilbyder konsultationer lokalt i regionen og udnytter lægevagtens ressourcer bedst muligt, og at det fortsat er de praktiserende læger, som driver lægevagten”.

Ny aftale vækker glæde hos PLO-Syddanmark

”Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at nå til enighed om en aftale, der moderniserer og fremtidssikrer en lægevagt af høj faglig kvalitet i vores region. Det frigiver vigtige lægeressourcer, at regionen overtager ansvaret for lægevagten om natten, og det, tror jeg, vil komme alle borgere i Region Syddanmark til gavn”, siger, siger formanden for PLO-Syddanmark, Birgitte Ries Møller.

Artiklen fortsætter under annoncen

PLO-Syddanmark vil fremover bemande lægevagtskonsultationer i 16 byer:

Sønderborg, Odense, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Vejle, Svendborg, Faaborg, Assens, Nyborg, Middelfart, Fredericia, Haderslev, Varde, Brørup og Rudkøbing.

En af de ændringer, der gør, at det er blevet spiseligt for lægerne fortsat at bemande så mange lægevagter, som der er med i aftalen, er, at Region Syddanmark fremover vil stille sundhedsfagligt hjælpepersonale til rådighed for vagtlægerne, så man som læge ikke risikerer at befinde sig på en mindre konsultation uden faglig hjælp fra en kollega.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge PLO vil det øge sikkerheden for både lægerne og patienterne på de mindre vagtsteder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...