Ny lokalplan for Kallehave i Hørup sendes i høring

Det nu lukkede padelcenter på Kallehave. Foto: Ole Kæhler
Det nu lukkede padelcenter på Kallehave. Foto: Ole Kæhler
12. juni 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Martin Prokopek Jensen og en partner har siden juli 2021 og januar ’22 anvendt ejendommen Kallehave 24 til henholdsvis klinik til fysioterapi samt padeltennisbaner. Men klager over støj gjorde, at han den 21. maj i år lukkede padelcentret.

Inden Martin Prokopek Jensen og partneren besluttede sig for, de ville lave et padelcenter, havde de søgt kommunen om tilladelse og de fik en midlertidig tilladelse, som ville blive permanent, når der blev lavet en ny lokalplan. Hvis padelcentret kunne hvile økonomisk i sig selv, så ville det være fint – og en gevinst for lokalområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det viste sig, at dispensationen har været ulovlig fra start og det med støjgrænser er bare en del af det. Kommunen mente ikke, det var nødvendigt med lydmålinger eller nabohøring, inden de gav den, men det skulle de have gjort anderledes”, sagde Martin Prokopek Jensen i forbindelse med lukningen..

Nu sendes der et nyt forslag til lokalplan for Kallehave i høring.

”Vi skal passe på, at vores lokalplaner ikke bliver for snævre, så der spændes ben for det, som er meningen med den enkelte lokalplan”, siger formand for Teknik, By og Boligudvalget Kirsten Bachmann til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ofte problematisk, at have områder med en blanding af boliger og erhverv, og det er også tilfældet i Hørup, hvor der har været klager over støj. Nu sender vi en lokalplan i høring, som på nogle områder virker restriktiv, og så ser vi om høringssvarene giver anledning til ændringer”, siger Venstres udvalgsmedlem, Tage Petersen.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...