Anderledes lokalplan skal lette salget af byggegrunde

Kirsten Bachmann er formand for Teknik, By og Boligudvalget. Arkivfoto
Kirsten Bachmann er formand for Teknik, By og Boligudvalget. Arkivfoto
10. april 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Der er en privat bygherre, der gerne vil have en ny lokalplan, der gør det muligt at bygge tæt-lave boliger på Siøvej i Fynshav, så der kan appelleres bredere til boligmarkedets behov. Området ligger i et eksisterende boligområde for åben-lav boligbebyggelse – med op til flere tomme byggegrunde

Området er lokalplanlagt, men projektet kræver en ny lokalplan.

Forvaltningen vurderer, at det ikke er nødvendigt atfholde et borgerinformationsmøde i forbindelse med lokalplanen, fordi projektet ikke forventes at have offentlighedens interesse eller påvirke nærområdet i væsentlig grad.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den nuværende lokalplan er lavet for mange år siden, hvor jeg sad i Byrådet i Augustenborg, og det er desværre ikke gået særligt stærk med at få grundene solgt”, siger Venstres udvalgsmedlem, Tage Petersen til SønderborgNYT.

”Derfor synes jeg, det er fint at posen nu bliver rystet, så der bliver mulighed for at bygge række- og dobbelthuse. Det kan måske være med til at fremme boligomsætningen i Fynshav, og styrke grundlaget for bl.a. skole, fritidsliv og indkøbsmuligheder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lokalplanen skal rumme mulighed for at bygge forskellige boliger og det giver rigtig god mening, at en lokalplan er rummelig og ikke snæver”, siger udvalgsmedlem Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

 

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...