Ny partnerskabsaftale om rensning af Himmark Strand

10. marts 2021 Nordborg

Et nyt partnerskab har set dagens lys. Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og Danfoss er på et møde blevet enige om at underskrive en partnerskabsaftale om rensningen af Himmark Strand.

Formålet er, at forureningen ikke længere skal udgøre en risiko for vandmiljøet. Og så vil badeforbuddet på stranden også kunne blive ophævet – alt sammen til gavn for både borgere, naturen og udviklingen af turismen i området.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose glæder sig over, at det gode samarbejde i den politiske følgegruppe nu kan fortsætte i det nye partnerskab:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er meget glad for aftalen. Vores samarbejde omkring Himmark Strand er ikke nyt, men nu forpligter vi os til både at komme godt i gang og godt i mål med oprensningen. Jeg er sikker på, at vores nye partnerskab vil komme både oprensningen og de mange syddanskere, der glæder sig til at tage området i brug igen, til god gavn”, siger hun i en pressemeddelelse.

Danfoss offentliggør bidrag

Den endelige pris for rensningen af Himmark Strand forventes, at ligge mellem 133 millioner og 172 millioner kroner. Danfoss har tidligere givet tilsagn om at bidrage til at få fjernet forureningen og har nu tilkendegivet, at virksomheden vil bidrage med yderligere 25 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss har allerede bidraget med omkring 10 millioner til forundersøgelsen af forureningens omfang og indhold samt forarbejdet til selve rensningsprojektet.

“Vi vil som kommune gerne kvittere for den store og vigtige indsats, der er ydet fra både Danfoss og Region Syddanmark for at få oprensningen af Himmark Strand sat på skinner”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk