Ny plan sikrer at Jobcenter ikke bare gør som de plejer

27. maj 2020 Samfund

I Sønderborg er der en del mennesker, som på grund af Corona-virussen har fået en fyreseddel.

“Og der er ingen tvivl om, at der kommer endnu flere ledige, når hjælpepakkerne udfases”, sagde formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek, på onsdagens byrådsmøde, hvor der skulle tages stilling til, om Byrådet skal bakke op om en plan – Sønderborg i Arbejde – fra Arbejdsmarkedsudvalget.

“Som det ser ud lige nu, så er der noget, der tyder på, at Corona-ledigheden kan komme til at koste Sønderborg Kommune op til 122 millioner kroner. Det er mange penge – men vi gør noget. Og vi gør ikke det samme, som vi plejer at gøre”, sagde Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen, der blev godkendt af et samlet byråd, står på flere ben.

“Blandt andet skal vi rundt i virksomhederne og gøre noget for, at de ikke ender med at fyre deres medarbejdere. For eksempel kan de sende nogle af dem på efteruddannelse i stedet”.

Planen er blandt andet også at få flere ufaglærte i gang med at uddanne sig – og så skal de mennesker, der bliver ledige, hurtigst muligt hjælpes i arbejde igen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...