Ny prognose forudser færre indbyggere i Sønderborg

7. juni 2021 Samfund

En ny ti-års befolkningsprognose forudser et fald i indbyggertallet i Sønderborg Kommune og hvis fremskrivningerne holder vand, vil indbyggertallet falde med 2,6 procent, hvilket svarer til 1.950 færre sønderborgensere om 10 år.

Prognosen viser også, at der bliver færre indbyggere i den erhvervsaktive del af befolkningen – i alderen 26-65 år. Her forventes et fald på 5,2 procent svarende til et fald på 2.283 erhvervsaktive.

Det er Danmarks Statistik, der står bag en befolkningsfremskrivning, som er med til at illustrere de muligheder og udfordringer, som de enkelte kommuner kan stå over for, eksempelvis i forhold til arbejdsmarkedet og ikke mindst boligmarkedet i de enkelte områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kategorien 25-65 år er ekstra interessant i forhold til vækstpotentialet, fordi det i en vis udstrækning afspejler kernearbejdsstyrken og det er også den aldersgruppe, der typisk er betydende for efterspørgslen på ejerboligmarkedet, forklarer Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, der står bag analysen.

Ifølge Realkredit Danmark og ejendomsmæglerkæden home har Corona-krisen øget usikkerheden om de regionale befolkningsfremskrivninger.

”Pandemien kan meget vel give anledning til, at flere vælger de store byer fra og dermed en mindre urbanisering end ellers over de kommende år – blandt andet som følge af eksempelvis øget brug af hjemmearbejde”, siger boligmarkedsanalytiker i home, Henrik Hauthorn Jensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mere end halvdelen af landets kommuner har den nye befolkningsfremskrivning i 64 af landets kommuner udsigt til en negativ vækst i kernearbejdsstyrken over de kommende ti år.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...