Ny spændende bydel på vej i Gråsten

15. oktober 2019 Erhverv

Det er ikke alene på Nordals, der tænkes store byggetanker. Også i Gråsten planlægges der en ny spændende bydel. Den indeholder både skøjtebane, markedsplads med smukke pavilloner, bæredygtige huse, juletræsskov og musiktribune.

Det hele bygges i skala 1:12 i Papirmuseets By.

Se bydelen vokse frem

Byggeprojektet starter i efterårsferien. Her kan man se de første nisser dukke op på markedspladsen, imens Nisseorkestret spiller på deres instrumenter.

Det sker hver dag fra klokken 10 – 17:30 på hverdage og lørdag er det fra 10 – 16:00, skriver Karen Marie Klip.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan selv være med til at bygge instrumenter til nisseorkester. Børn og voksne kan helt gratis prøve at lave en tromme magen til dem nisserne spiller på. Det sker i Kathrines kreative værksted mandag til fredag kl.11 – 14.

Hele bydelen bygges af papirstrimler. Ved en teknik kaldet ”quilling” kan man lave de flotteste figurer og former. I efterårsferien kan du også møde Kjeld. Han er byggeekspert i quilling og i gang med at lave et helt bamseorkester af papirstrimler.

Se hvor dygtig Keld er med sine hænder mandag til fredag kl.10 – 14.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bydelen mangler et navn

Gråstens nye nissebydel har brug for et navn. Papirmuseest By leder derfor efter gode forslag til både navn og et slogan. Deltag i konkurrencen om det bedste navn og det bedste slogan. Send dine forslag på Facebook eller kom dem i postkassen ved kassen i butikken.

Lokale arkitekter og produktion

Hanne Olesen og Karen-Marie Fabricius er arkitekterne bag byggerierne i Gråstens nye bydel. Selve byggearbejdet håndteres primært af Katrine Rasmussen og Hanne Olesen. Bydelen forventes at stå færdig den første weekend i november, hvor hele Papirmuseets By A/S holder Juleinspiration.

Hos Karen-Marie Klip & Papir A/S produceres, designes og pakkes der vejledninger, papirstrimler og værktøj til quilling-arbejdet. Man kan bl.a. få byg-selv-sæt og alt-i-en-kits produceret på Bomhusvej.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...