Ny sundhedsplan – stort set med samme indhold som tidligere

23. februar 2023 Politik
Sundhedshuset i Gråsten.
Sundhedshuset i Gråsten.

Onsdag godkendte Byrådet den nye plan for sundhedspolitikken, som gælde de kommende år – og som Erik Lorenzen fra Socialdemokratiet bemærkede, så er indholdet stort set det samme, som blev skrevet ind i en sundhedsplan for fire år siden.

“Jeg synes, at alle i Sundhedsudvalget har fået noget med og der sættes fokus på alkohol og tobak, mental sundhed, fysisk aktivitet, vaner og kronisk sygdom”, sagde sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen inden sundhedsplanen blev stemt igennem med 30 stemmer for – Bo Kleis Christensen fra Nye Borgerlige stemte hverken for eller imod, fordi han har været syg i en periode og derfor ikke har nået at at sætte sig ind i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det er dejligt, vi gør mere af det, som vi er gode til. Men vi mangler stadig at knække koden med de overvægtige og med de ensomme unge”, sagde Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

Venstremanden Tage Petersen, som både er med i Byrådet og Regionsrådet kunne fortælle om nogle tal, som de ikke kendte til i Byrådet.

“Her i Sønderborg har vi den højeste gennemsnitslevetid i hele Region Syddanmark – nemlig 82 år – og når vi er bedre end Aabenraa og så er alt jo godt”, sagde han humoristisk og slog så over i den mere alvorlige del:

Artiklen fortsætter under annoncen

“De udfordringer vi har, det er de samme som tidligere. Vi skal tænke nyt på nogle områder og ikke bare bevidstløst fortsætte som vi gjorde før. Der skal noget nytænkning ind”, sagde han.

SønderborgNYT sendte live-tv fra Byrådssalen og du kan se udsendelsen her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk