Ny udvalgsformand er helt tryg ved indsatsen for udsatte børn

31. august 2021 Samfund

Der har tidligere været en række eksempler på, at Børne- og Uddannelsesforvaltningen har truet med at tvangsfjerne børn i stedet for at hjælpe dem – det gælder blandt andet i en sag med en nyresyg dreng i Vester Sottrup og i en sag fra Rinkenæs, hvor en tidligere misbruger også blev truet med tvangsfjernelse, hvis ikke hun tog mod det såkaldte tilbud, som forvaltningen gav hende og hendes barn. Kvinden havde råbt forgæves på hjælp i et par år.

Det fortæller Ligeværd Sønderborg, som hjalp de to kvinder med at anke Sønderborg Kommunes sagsbehandling – og efter ankesagen fik de den hjælp, som de havde brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Forvaltningen overholder ikke Serviceloven og det ser vi gang på gang, når vi får medhold i ankesagerne”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd Sønderborg. Han tilføjer, at det er godt for alle, når sager ankes og bliver kigget efter. Men det er galt, når forvaltningen laver de samme fejl igen og igen.

Lige nu er der fire ankesager, som er til behandling i Ankestyrelsen.

”Og her er det igen Serviceloven, som det handler om. Forvaltningsdirektøren har for år tilbage sagt, at hans medarbejdere lærer af de fejl, der opdages af Ankestyrelsen, men de har ikke lært noget som helst de seneste otte år”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har været en såkaldt Task-force på besøg i forvaltningen, så der kunne blive strammet om.

”Task Force har ikke hjulpet og nu er jeg spændt på, om udvalgets nye Venstreformand har tænkt sig at gøre noget for udsatte børn og unge – eller om han sætter kikkerten for det blinde øje”, siger Jørn Thrane.

Sådan ser den nye udvalgsformand for Børne- og Uddannelsesområdet slet ikke på tingene.

”Forvaltningen følger naturligvis gældende lovgivning, herunder også Serviceloven. Når der er uoverensstemmelser i forhold til en afgørelse, har borgeren mulighed for at få det prøvet i Ankestyrelsen. Det er den sikkerhed der er, når en myndighed træffer afgørelser”, siger Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Thomas Worm Larsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, han er helt trygt ved forvaltningens indsats for udsatte børn.

”Det er korrekt, at Ankestyrelsen og Socialstyrelsens Task Force har undersøgt området efter at forvaltningen søgte om at få deres forløb. Det har været givtigt og lærerigt. Resultaterne af det arbejde der er pågået under deres forløb er noget forvaltningen arbejder videre med i det daglige sagsarbejde. Det er jeg helt tryg ved.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...