Nyd en gratis Irish Coffee på Fox & Hounds eller Brøggeriet

17. januar 2020 Erhverv

Den 25. januar hylder kaffeglade whiskey-connaisseurs den irske kaffe landet over, når lokale barer serverer gratis Irish Coffee. Tag en god kammerat eller kollega under armen og byt eftermiddagskaffen ud med en gratis Irish Coffee på Fox & Hounds og Brøggeriet i Sønderborg mellem kl. 15.00 og 16.00.

Der er et begrænset antal og de serveres efter ‘først-til-mølle’, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Historien bag Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44. Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne. For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey. Én af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W.-whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Lav den originale Irish Coffee derhjemme

Ingredienser:

4 cl. Tullamore D.E.W. whiskey

10 cl. stærk friskbrygget kaffe

2 tsk. letpisket flødeskum

2 tsk. brun farin

Sådan gør du:

Opvarm et Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen.

Hæld Tullamore D.E.W. whiskey i glasset. Tilsæt sukker og fyld næsten helt op med kaffe.

Rør rundt, til sukkeret er opløst.

Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå.

Husk

Rør ikke rundt. Du får den fulde smags- og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk