Nydamskolen lader op til vinterferien med Læsemarathon

6. februar 2019 Sundeved

Nydamskolen i Vester Sottrup holder for syvende år i træk læsemaraton torsdag-fredag op til vinterferien. Maratonen er for eleverne i 4 til 8 årgang, men i dagtimerne er der også noget for de yngste.

Formålet er at give eleverne gode læseoplevelser, læselyst og læsehygge – og på den måde gøre læsning sjovt og let.

I år får eleverne besøg af børnebogsforfatterne Bjarke Schjødt Larsen, der blandt andet har skrevet Ghost-serien og Jørn Jensen, som har skrevet mange bøger om fodbold, heste, gys og meget, meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne fra første årgang læser højt for deres bedsteforældre, og anden og tredje årgang får besøg af Karla fra Sønderborg Bibliotek, der læster højt for dem. Indskolingseleverne og deres yngre søskende inviteres til godnat-læsning i nattøj på skolen klokken 19 sammen med Karina Larsen.

Der bliver også meget aktuelt foredrag om håndbold samt “Natminton” og læsevandring i gadelysets skær, hvor elever fra 9 årgang står klar til at læse “gyselige” historier i nattekulden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I løbet af døgnet tæller eleverne deres læste sider og laver et samlet regnskab over læste sider.

Fredag morgen kan forældrene hente deres belæste og trætte børn hjem til en velfortjent vinterferie.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...