Nye byrådsmedlemmer klædes grundigt på

29. december 2021 Politik

Fra lørdag er der en række helt nyvalgte medlemmer i Byrådet, som ikke har viden om, hvordan det arbejde, som de er valgt til, skal passes. Men det bliver der heldigvis gjort noget ved.

“I årets første måneder er der et omfattende program, hvor blandt andet de enkelte fagudvalg holder seminarer. Der får medlemmerne at vide, hvad det er, der er blevet arbejdet med i den seneste tid, de får at vide, hvilke udfordringer der venter og hvordan man skal arbejde med dem”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at KL har en række kurser, som byrådsmedlemmerne kan tilmelde sig.

“Desuden har de enkelte politiske grupper også et ansvar for at forklare deres nye byrådsmedlemmer, hvordan de skal arbejde på de forskellige opgaver. Og så mener jeg, at vi skal tage os af de to nye byrådsmedlemmer fra Nye Borgerlige og Enhedslisten, der har hver et enkelt mandat og her har jeg nok det største ansvar”, siger borgmesteren.

Han fortæller, at det er i alles interesse, at alle byrådsmedlemmer er klædt bedst muligt på til de ventende opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i marts har vi så et visionsseminar , hvor hele byrådet er sammen i et par døgn og kommer til at kende hinanden lidt bedre og på seminaret er det godt at vide, at man kan spørge om alt. Der findes ingen dumme spørgsmål”.

Borgmesteren gør også opmærksom på, at byrådsmedlemmer til hver en tid kan få råd og hjælp fra forvaltningerne og Byrådssekretariatet.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk