Nye corona-restriktioner i Sønderborg – kommunen beder regionen om testcenter i Gråsten

19. november 2021 Gråsten

Alle skoleelever i Sønderborg Kommune over 9 år bliver nu opfordret til at blive testet to gange om ugen, hvis de ikke har været smittet med Corona eller er vaccineret

Incidenstallet i Sønderborg Kommune er på 485, og det er især blandt skoleleverne, at der er mange nysmittede med Covid-19. Derfor iværksætter Sønderborg Kommune nu en række tiltag for at få smittetallet ned.

Det handler især om test af elever på skolerne i Sønderborg Kommune. Derfor bliver alle skolelever på folkeskoler, fri- og privatskoler nu opfordret til to ugentlige test af børn over 9 år, som ikke har været smittet inden for de seneste 12 måneder eller ikke er vaccineret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig sender kommunen nu sit podeteam ud i alle de klasser, hvor en elev er blevet konstateret smittet med Covid-19. Det sker den dag, smitten er konstateret, og podningen vil ske på alle klassetrin uanset alder.

“Det er jo desværre blandt skoleeleverne, at vi kan se, at smitten spreder sig, og det er derfor, at vi sætter langt de fleste tiltag ind her. Vi følger myndighedernes anbefalinger om at holde børnene i deres stamklasser eller grupper så meget som muligt, så vi kan opretholde en så normal undervisning som muligt i skolerne. Derudover bliver der også nogle coronatiltag i vuggestue, børnehave og dagpleje”, fortæller sundhedschef Michael Skriver Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På skoler og SFO’er betyder det, at undervisning så vidt som muligt foregår i stamklasser og i faste grupper i SFO’erne. Det samme gælder for frikvarterne ved at lave klassevis opdeling. Endelig kommer der en opfordring til at aflyse større sociale arrangementer på tværs af klasser.

I børnehaver og vuggestuer skal børnene så vidt som muligt holde sig inden for egen stue eller gruppe. For både skoler og dagtilbud skal aflevering og afhentning af børn foregå udendørs, hvis det er muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt konkret var der torsdag den 18. november 2021 i alt 357 smittede med Covid-19 i Sønderborg Kommune, og det giver et incidenstal på 485. Høj lokal smitte defineres ved 400 på kommuneniveau.

De høje smittetal gør, at Sønderborg Kommune igen har bedt Region Syddanmark om ekstra testkapacitet i Gråsten.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...