Nye fjernvarmeområder på Nordals

15. september 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Sønderborg Forsyning oplever massiv efterspørgsel på fjernvarme og har igennem længere tid været i gang med at undersøge, om fjernvarmen kan nå endnu bredere ud på Nordals end planlagt.

Det drejer sig om områderne Oksbøl, Broballe, Mjels, Stevning, Elstrup, Dyndved og Hundslev. Det er derfor undersøgt, om investeringen i at udrulle fjernvarmen i de områder kan gøres billigt for såvel forbrugere og samfundet, og at fjernvarme vil være billigere end andre opvarmningsmuligheder, skriver Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den foreløbige beregning viser, at det vil give rigtig god mening, at udvide fjernvarmen til Oksbøl, Broballe, Mjels, Stevning, Elstrup, Dyndved. Undersøgelserne vil også, at det umiddelbart vil være for dyrt at rulle fjernvarmen ud til Hundslev. Her vil lokalvarme, varmepumper eller lignende være billigere for kunderne.

De øvrige områder Oksbøl, Broballe, Mjels, Stevning, Elstrup, Dyndved kommer nu i betragtning som fjernvarmeområder, hvor en udbygning vil afhænge af, hvor mange i områderne, der vil tilslutte sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når vi laver beregningerne, kan vi se, hvor mange af områdernes nuværende gaskunder, der skal vælge fjernvarme, for at det er en realistisk investering. Hvis vi vælger at gå videre med områderne, har vi brug for positive tilkendegivelser fra de borgere, der gerne vil kobles på, og det skal være langt de fleste, for at det kan hænge sammen”, fortæller Susanne Vesten, der er Projektchef i Sønderborg Kommune.

“Resultat af undersøgelsernes er lige på trapperne, og for de områder, hvor det kan hænge sammen, vil borgerne nu blive spurgt, om de i så fald ønsker at blive koblet på fjernvarmenettet. Den mulighed vil man gå langt for, at borgerne får”, siger formand for Sønderborg Forsyning, Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er rigtig mange, der er i klemme lige nu på grund af de høje gaspriser, og vi vil enormt gerne hjælpe så mange, vi kan, med at få fjernvarme. Men det bliver nødt til at være økonomisk forsvarligt, så det ikke får negative konsekvenser for vores øvrige fjernvarmekunder”.

Sønderborg Forsyning er en ‘hvile i sig selv virksomhed’, som ikke må være i underskud og ikke skal skabe overskud, men skal være i en sund balance mellem indtægter og investeringer.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...