Nye regler for at skrive sig op til ‘restvacciner’

20. marts 2021 COVID-19

Interessen for at blive skrevet op til restvacciner i Sydvest- og Sønderjylland har været stor. Så stor, at Region Syddanmark nu indfører to kriterier for de borgere, der kan få en plads på ventelisten. For at komme på ventelisten skal man fremover enten have modtaget en invitation til vaccination eller være 70 år eller derover.

Det sker for at sikre, at ikke unødigt mange skriver sig op på listen uden chance for at kunne få en restvaccine. Cirka 8200 personer på listen. Og 16 restvacciner, skriver Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den overvældende store interesse betyder, at Region Syddanmark nu indfører en aldersgrænse, så man skal være fyldt 70 år for at kunne skrive sig på listen. Er man under 70 år, kan man kun få plads på listen, hvis man har modtaget en invitation til vaccination.

Når man udvælger borgere fra restvaccinelisten, prioriterer man efter, om personerne på listen har fået invitation til vaccination samt efter deres alder. Det betyder, at yngre borgere uden invitation har meget ringe chancer for at blive kontaktet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er meget taknemmelige for den store interesse, der har været. Når vi indfører de her to kriterier, er det også et udtryk for rimelighed. Vi har haft en masse folk stående på den liste, som reelt ikke har haft en chance for at få en vaccine, fordi så mange inviterede og ældre har været på listen også”, siger Regions Syddanmarks direktør, Kurt Espersen.

“Det er ikke rimeligt, hvis de er blevet forledt til at tro, at de har mulighed for en restvaccine, når de reelt ikke har det. Der vil vi hellere se, at forventningen matcher virkeligheden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planen er, at aldersgrænsen vil flytte sig, i takt med at målgrupperne for vaccinationsindsatsen bliver yngre.

For nuværende kan personer, der allerede har en invitation til vaccination, uanset alder skrive sig op til en restvaccine. Personer på 70 år og derover kan skrive sig op, uanset om de har en invitation eller ej.

For alle, der tilmelder sig listen, gælder det, at de skal bo i nærheden af et af vaccinationscentrene i enten Aabenraa, Sønderborg eller Esbjerg. Det er nemlig et krav, at man kan være på vaccinationscenteret, senest 30 minutter efter man er blevet ringet op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er forventningen, at restvaccinelister bliver rullet ud til vaccinecentrene i hele regionen fra først i uge 12.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...