Nye regler for udeservering er på vej

10. august 2018 Erhverv

Reglerne for udeservering bør være ensartede og give lige vilkår overalt i Sønderborg Kommune, når serveringen finder sted på offentlige veje, torve og pladser. Forvaltningen har derfor lavet et udkast til et nyt regulativ, som, forudsat Byrådets godkendelse, skal sendes i fire ugers offentlig høring, inden endelig vedtagelse.

I forhold til det nugældende regulativ indeholder det nye følgende ændringer og tilføjelser:

Ved ansøgning om udeservering indenfor og grænsende op til områder, der er udlagt til boligformål og liberalt erhverv, kan kommunen meddele afslag eller indskrænke åbningstid eller areal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arealet til udeservering vil blive markeret i belægningen på ansøgers regning. Det er restauratørens pligt at sørge for at al inventar er indenfor markeringen.

Permanente salgsboder må ikke opsættes på eller ved udeserveringsarealet. Rullebar accepteres.

Udeservering må ikke ske over en vej med kørende trafik

Der kræves særskilt tilladelse fra kommunen, hvis tilberedning af ma.d, for eksempel grill, ønskes indenfor udeserveringsarealet.

Regler om højde på afskærmning af udeserveringsarealet, at det skal være flytbart og kræver tilladelse fra kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kravet om minimum to meters fri passage til fodgængere er fjernet af hensyn til steder, hvor der er smalle fortovsarealer. Forvaltningen vil i hvert enkelt tilfælde vurdere ansøgningerne ud fra trafikmængde og kravet om tilgængelighed.

Først af alle skal Teknik- og Miljøudvalget sige god for forslaget – og derefter skal det via Økonomiudvalget til Byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...