Nye regler ved indrejse i Danmark

6. februar 2021 REGIONALT

Personer, der rejser til Danmark efter at have opholdt sig i udlandet, omfattes i perioden fra 7. februar og foreløbigt til og med 28. februar 2021 af krav om dels at lade sig teste for corona i forbindelse med indrejsen og dels at gå i isolation i 10 dage – med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Udlændinge, der ikke har fast bopæl i eller opholdstilladelse til Danmark, skal derudover fortsat have et anerkendelsesværdigt formål for at rejse ind i Danmark, skriver Transportministeriet til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil gælde en række undtagelser fra kravene om test og isolation. Blandt andet for børn under 15 år, visse personer med fast bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde.

Udlændinge, der indrejser for at arbejde, levere varer eller tjenesteydelser ind i eller ud af Danmark eller har andet anerkendelsesværdigt formål, vil heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager anerkendelsesværdige formål.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...