Nye Corona-retningslinier ændrer ikke scenariet for Byrådsmødet

25. oktober 2020 COVID-19

Mandag formiddag samles kommunens sundhedberedskab for at tage stilling til de nye Corona-anbefalinger, som blev meldt ud af statsminister Mette Frederiksen fredag aften.

“Byrådsmødet, som onsdag finder sted i Broager-Hallen, kan sagtens foregå med et vist antal ’tilskuere’, fordi der er plads til at holde afstand”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT.

Hvad der skal ske i forhold til andre arrangementer, som kommunen er en del af, kan sundhedschefen endnu ikke sige noget om.

“Når vi er færdige med mødet, fortæller vi, hvilken betydning de nye anbefalinger og retningslinier får for andre arrangementer, som kommunen er en del af”, siger sundhedschefen.

Michael Skriver forklarer, at kriseberedskabet vil tage stilling til hver enkelt af de forskellige arrangementer – og blandt dem er blandt andet Fællesspisninger, som er en del af Genforeningen 2020.

Forsamlingsloftet bliver sat ned fra 50 til 10 personer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil dog – som det er tilfældet i dag – være situationer, hvor der er undtagelser og flere kan samles. For eksempel på skoler og arbejdspladser.

Det anbefales, at arrangementer, der primært har et ‘socialt formål’ skal aflyses.

Det anbefales maksimalt, at der er 10 personer i private hjem, ligesom det anbefales, at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter eller skole.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...