Nye Corona-retningslinier ændrer ikke scenariet for Byrådsmødet

25. oktober 2020 COVID-19

Mandag formiddag samles kommunens sundhedberedskab for at tage stilling til de nye Corona-anbefalinger, som blev meldt ud af statsminister Mette Frederiksen fredag aften.

“Byrådsmødet, som onsdag finder sted i Broager-Hallen, kan sagtens foregå med et vist antal ’tilskuere’, fordi der er plads til at holde afstand”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT.

Hvad der skal ske i forhold til andre arrangementer, som kommunen er en del af, kan sundhedschefen endnu ikke sige noget om.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi er færdige med mødet, fortæller vi, hvilken betydning de nye anbefalinger og retningslinier får for andre arrangementer, som kommunen er en del af”, siger sundhedschefen.

Michael Skriver forklarer, at kriseberedskabet vil tage stilling til hver enkelt af de forskellige arrangementer – og blandt dem er blandt andet Fællesspisninger, som er en del af Genforeningen 2020.

Forsamlingsloftet bliver sat ned fra 50 til 10 personer. Der vil dog – som det er tilfældet i dag – være situationer, hvor der er undtagelser og flere kan samles. For eksempel på skoler og arbejdspladser.

Det anbefales, at arrangementer, der primært har et ‘socialt formål’ skal aflyses.

Det anbefales maksimalt, at der er 10 personer i private hjem, ligesom det anbefales, at man maksimalt har kontakt med 10 personer ud over ens kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter eller skole.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk