Nye tømningsdage og nye skraldebiler

2. oktober 2020 Erhverv
Skraldemanden kommer på andre dage end hidtil.
Skraldemanden kommer på andre dage end hidtil.

Hvis du har været vant til at stille din genbrugsbeholder frem mandag i lige uger og din beholder til restaffald frem onsdag i ulige uger, skal du med meget stor sandsynlighed have nye vaner.

“Fra mandag får stort set alle vores kunder nye tømningsdage, både for genbrugsbeholderne og for beholderne til restaffald”, fortæller Kunde- og Kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse.

Få en sms, inden skraldemanden kommer
De nye tømningsdage kan man se på Sønderborg Forsynings hjemmeside og det har rigtigt mange allerede gjort. Mange har også benyttet sig af muligheden for at tilmelde sig Sønderborg Forsynings sms-service, så de automatisk får besked, inden skraldemanden kommer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores sms-service er naturligvis opdateret, så den følger de nye tømningsdage. Så hvis du allerede i dag får sms’er, ændrer de sig automatisk. Har du ikke hidtil været tilmeldt vores sms-service, er det en rigtig god idé at gøre det nu”, siger Janni Hv. Jepsen.

De nye tømningsdage kan betyde, at nogle vil skulle vente lidt længere end sædvanligt på at få de nye beholdere tømt.

“Når der kommer nye tømningsdage, vil nogle af vores kunder i overgangsperioden opleve, at der går længere tid end normalt, før skraldemanden kommer. Her arbejder vi på løsninger med ekstraordinære tømninger”, lyder det fra Janni Hv. Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye miljørigtige renovationsbiler

Ændringen i tømningsdagene skyldes først og fremmest, at et nyt renovationsfirma overtager affaldsindsamlingen fra 5. oktober. Det betyder samtidigt, at der kommer helt nye og miljøvenlige renovationsbiler på vejene.

“Vi glæder os rigtig meget til, at de nye el- og biogasdrevne renovationsbiler kommer ud og køre. Det er et fantastisk skridt i den rigtige retning, og i kombination med den nye affaldssortering kommer det til at gøre en markant forskel for miljøet”,siger Janni Hv. Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta

Fra mandag får alle i Sønderborg Kommune nye tømningsdage. Ændringen sker, når de nye genbrugsbeholdere og beholdere til mad- og restaffald bliver tømt for første gang.

Beholderen til mad- og restaffald bliver tømt hver 14. dag

Genbrugsbeholder til Papir & Pap/Glas bliver tømt hver 4. uge

Genbrugsbeholder til Plast og Mad- & Drikkekartoner/Metal bliver tømt hver 4. uge

Der kommer i alt 14 nye renovationslastbiler, som skal køre for Sønderborg Forsyning. Det er renovationsselskabet Urbaser, der står for den daglige drift af de nye CO2-neutrale renovationsbiler, som kører på el- eller biogas.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 112, Sønderborg

Politiet leder efter deprimeret, et-benet mand mand i Sønderborg

23. oktober 2021 112

Han blev hurtigt fundet af politiet, som fik et tip Politiet beder om borgernes hjælp til at finde 39-årig mand, som er gået fra misbrugernes værested, Friheden, på Kastanie Allé i Sønderborg. “Det er mig, der kontaktede politiet og det gjorde jeg, fordi ham, der nu er efterlyst, er meget langt nede”, siger en anden […]

Læs mere...