Nye virksomheder og butikker får en særlig velkomst

12. august 2022 Erhverv

Et forsøg med velkomstpakker i Sønderborg Kommune skal gøre det endnu nemmere at starte virksomhed og forretning i kommunen. Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst har besluttet at udmønte en del af budgetaftalen 2022–2025, hvor der er sat 250.000 kroner af til et pilotprojekt med velkomstpakker til nye virksomheder og butikker.

Velkomstpakken omfatter både et personligt møde med virksomhederne samt telefonisk og skriftlig kontakt, skriver Sønderborg Kommune.

”Vi har i Byrådet en klar ambition om at udvikle erhvervsservice i topklasse i tæt samarbejde med virksomhederne i Sønderborg Kommune. Velkomstpakkerne skal være med til at understøtte den ambition. En ejer af en ny virksomhed har måske andet i hovedet end at læse breve fra kommunen. Derfor tilbydes et fysisk besøg for at afdække virksomhedernes konkrete behov for støtte i forhold til drift, udvikling og vækst”, siger Kjeld Stærk, der er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med det afsatte beløb vil det være muligt at besøge ca. 160 nye virksomheder og butikker om året. Der blev oprettet 395 nye CVR-numre i Sønderborg Kommune i 2021. De virksomheder, som modtager fysisk besøg, vil blive udvalgt repræsentativt ud fra størrelse, branche, geografisk beliggenhed og lignende.

”Vi er meget tilfredse med, at der er bliver et tæt samarbejde på tværs i kommunen, så vi kan få udnyttes ressourcerne bedst muligt for at få mest muligt ud af velkomstpakkerne for virksomhederne og kommunen. Den praktiske udførelse af fysiske besøg hos virksomheder og butikker forankres hos Jobcentret, og medarbejderne i Jobcentret bliver klædt ordentligt på til de nye opgaver. Ansvaret for den videre proces for velkomstpakkerne bliver forankret i forvaltningen Kultur og Erhverv”, siger næstformand Bjørn Allerelli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over Jobcentret, der skal foretage de fysiske besøg hos virksomheder og butikker, så bliver eksterne aktører købt ind til at udvikle et online-univers.

Pilotprojektet med velkomstpakker til nye virksomheder og butikker evalueres medio og ultimo 2023.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...