Nyfødte kan få høje alkoholpromiller på neonatal-afdelinger

13. november 2016 REGIONALT

Der er kritisk syge nyfødte, som har brug for intensiv behandling for at redde livet, fyldes med medicin, der har vist sig at indeholde alkohol og andre tilsætningsstoffer som for eksempel parabener, skriver Berlingske.

Nogle af de for tidligt fødte får så mange lægemidler, mens de er indlagt på neonatalafdelinger, at deres alkohol-promille i værste fald kan nå helt op på 2,6.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår af en ny videnskabelig artikel om farer ved medicin til børn.

Eksperter har gennemgået 650 journaler på indlagte spædbørn, hvoraf halvdelen fik fem eller flere lægemidler. I alt blev der brugt 277 lægemidler i forskellige former, f.eks. som indsprøjtninger, inhalations-præparater, stikpiller eller flydende medicin, der drikkes.

Det viste sig, at 16 pct. af de flydende lægemidler og fem pct. af de intravenøse lægemidlerindsprøjtning indeholdt alkohol, og at 48 pct. indeholdt mindst et potentielt farligt tilsætningsstof.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden etanol drejer det sig  om propylenglycol, der ligner alkohol, benzyl alkohol, kunstige sødestoffer og/eller parabener, som frygtes at være hormonforstyrrende og ikke er tilladt i kosmetikprodukter til børn under tre år.

Rapporten får nu lægerne til at slå alarm.

De frygter, at tilsætningsstofferne i medicinen risikerer at påføre børnene hjerne- og nyreskader.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...