Nyreforeningen slog et slag for organdonation

12. oktober 2019 Samfund

Lørdag er den internationale organdonordag og det gjorde, at Nyreforeningen, Hjerteforeningen og Lungeforeningen var rykket i Borgen for at fortælle, hvorfor det er vigtigt, vi melder os som donorer.

“Sidste år donerede 236 mennesker deres nyre til en nyrepatient. Men der er stadig 381 på venteliste”, siger Else Lorenzen, som er formand for Nyreforeningen.

Antallet af nyrepatienter, der evnter er nærmst konstant.

“Det heldige ved at donere en nyre, det er, at man behøves ikke dø først”, siger Else Lorenzen til SønderborgNYT. Hjertepatienter og lungepatienter må vente på, at der kommer organer fra en person, der er afgået ved døden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle og enhver kan melde sig som organdonor – og det betyder, at de organer, der kan hjælpe andre, de bliver taget ud af kroppen, når man dør.

“Her i Borgen standser vi folk og spørger, om de har taget stilling”, siger formanden.

Læs mere og tilmeld dig som organgdoner HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Gråsten, Frivillige

Gråsten: Du kan hjælpe andre til at få en god jul

24. oktober 2021 Gråsten

Hvis du vil være med til at give andre en bedre juleaften, så køber du lidt ekstra og gerne noget julerelateret i SuperBrugsen i Gråsten og lægger det i KGGOs indkøbsvogn, når du er på vej ud. KGGO samler alle de donerede varer sammen og giver dem videre til Gråsten-Adsbøl Sogns menighedsråd, som fordeler dem […]

Læs mere...