Nyreforeningen slog et slag for organdonation

12. oktober 2019 Samfund

Lørdag er den internationale organdonordag og det gjorde, at Nyreforeningen, Hjerteforeningen og Lungeforeningen var rykket i Borgen for at fortælle, hvorfor det er vigtigt, vi melder os som donorer.

“Sidste år donerede 236 mennesker deres nyre til en nyrepatient. Men der er stadig 381 på venteliste”, siger Else Lorenzen, som er formand for Nyreforeningen.

Antallet af nyrepatienter, der evnter er nærmst konstant.

“Det heldige ved at donere en nyre, det er, at man behøves ikke dø først”, siger Else Lorenzen til SønderborgNYT. Hjertepatienter og lungepatienter må vente på, at der kommer organer fra en person, der er afgået ved døden.

Alle og enhver kan melde sig som organdonor – og det betyder, at de organer, der kan hjælpe andre, de bliver taget ud af kroppen, når man dør.

“Her i Borgen standser vi folk og spørger, om de har taget stilling”, siger formanden.

Læs mere og tilmeld dig som organgdoner HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Vester Sottrup Frivillige Brandværn lukker – der er for få frivillige

1. december 2022 Sønderborg

Vester Sottrup Frivillige Brandværn, som har eksisteret i hele 76 år, har valgt at lukke stationen og opsige kontrakten om brandslukning i deres lokale slukningsområde. Alle borgere kan fortsat føle sig trygge, fordi området bliver dækket af andre brandværn. ”Vi har set os selv i øjnene og vi kan fremadrettet ikke overholde den kontrakt vi […]

Læs mere...