Nyt byggeri ved Alssund skal hedde ’Danfoss House’

13. maj 2021 Erhverv
Foto: Pressefoto, Bitten & Mads Clausen Fond
Foto: Pressefoto, Bitten & Mads Clausen Fond

Bitten og Mads  Clausen havde bryllupsdag den 13. maj 1939 og i dagens anledning afslører Bitten & Mads Clausens Fond, at det nye hus, der opføres ved sundet i Sønderborg, kommer til at hedde ’Danfoss House’.

Det nye Danfoss House står klar i 2023, og bliver på en og samme tid boligbyggeri, test- og demonstrationscenter for Danfoss’ energieffektive teknologier. Ambitionen er at opnå den højeste bæredygtighedscertificering på et helt almindeligt boligbyggeri i tegl og beton.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bitten & Mads Clausens Fond har bygget energieffektive boliger igennem en del år, og har blandt andet opført flere guld-certificerede DGNB byggerier. Med Danfoss House strammer vi buen ved at gå efter en platin-certificering. Selvom det bliver lidt af en månelanding, er jeg sikker på, at vi nok skal nå i mål og vise, at vi kan bygge bæredygtigt til helt almindelige familier med teknologi og materialer, der er tilgængelige for alle – allerede i dag”, siger Peter Mads Clausen, bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammen med PFA Pension indviede Bitten & Mads Clausens Fond i 2019 det firestjernede hotel Alsik, hvor energiforbruget er sænket til under en fjerdedel af det normale forbrug for den type bygninger ved hjælp af energieffektive løsninger, som Danfoss har installeret.

Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) står bygninger for over en tredjedel af verdens samlede energiforbrug og 40% af alle CO2-udledninger. Ambitionen er, at Danfoss House skal være så tæt på CO2-neutralt som muligt og et levende Application Development Center (ADC), hvor Danfoss løbende kan videreudvikle og teste nye teknologiske løsninger sammen med beboerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss House får både central og decentral varmesystem for finde den optimale balance. Huset får også både gulvvarme- og køling fra henholdsvis fjernvarme og havvandskøling. Derudover bliver ejendommen et smart-home, hvor alle elementer taler sammen.

Det er også planen at installere Danfoss Leanheat, som er en løsning, der bruger kunstig intelligens til at overvåge og købe grøn strøm, når strømmen er billigst. Derudover fremtidssikres huset teknologisk med store teknikskakte, der gør det muligt at opgradere alle installationer og løsningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bygninger står for over en tredjedel af verdens energiforbrug. Vi har teknologierne til at nedbringe det tal markant. Det får vi mulighed for at vise med Danfoss House. Danfoss House bliver et fantastisk hjem for vores udstationerede medarbejdere, men også et test- og udviklingscenter for vores energieffektive løsninger, så vi kan gøre dem bedre og endnu mere rentable. Vi glæder os til at vise et levende eksempel på, at den grønneste energi er den, som vi ikke bruger, og håber andre vil blive inspireret til at renovere og bygge mere bæredygtigt”, siger Kim Fausing, koncerndirektør i Danfoss A/S.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss og Bitten & Mads Clausen Fond vil med byggeriet vise, at det er er muligt at bygge til den højeste bæredygtighedscertificering med den teknologi, der allerede findes i dag. Danfoss House bygges derfor i tegl og beton, som er det mest anvendte i vores del af verden, men med bæredygtige valg inden for de to materialer – blandt andet ved at købe materialer lokalt og med genbrug som en vigtig faktor.

En DGNB platin-certificering kræver også ”social kvalitet”, og Danfoss House opføres efter en arkitektonisk plan, der sætter mennesket i centrum og fremmer socialt samvær og ligeværd. Det sker blandt andet med husets fælles tagterrasse, der med udsigt over sundet i Sønderborg bliver stedet, hvor alle beboere kan mødes. Planen er, beboerne skal være udstationerede Danfoss-medarbejdere fra hele verden.

Danfoss House er med til at understøtte ProjectZero, hvis målsætning er at reducere Sønderborg-området CO2-udledning til nul i 2029. ProjectZero er allerede støttet af en række konkrete initiativer fra Danfoss og Bitten & Mads Clausens Fond.

”Det er et stort privilegium at deltage i samarbejdet med Bitten & Mads Clausen Fond, der både er ambitiøs på arkitekturens og miljøets vegne. At opnå begge målsætninger kræver det bedste af alle deltagerne i samarbejdet, som er tvunget til at udfordre indgroede sædvaner og processer, men netop derfor er det også en stor tilfredsstillelse at opleve, at vi sammen kan bygge fremtidens boliger”, Per Fischer, Arkitekt maa., Reiulf Ramstad Architects.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...