Nyt byråd med ekstra udvalg og ny udvalgsstruktur

30. november 2021 Politik

Når byrådsmedlemmerne møder ind til første byrådsmøde i januar måned, skal politikerne til at lære nye udvalgsnavne at kende. Ifølge et forslag til en ny udvalgsstruktur, som skal 1. behandles som eneste punkt på dagsordenen på et ekstra byrådsmøde, onsdag, lægges der op til en række udvalgsændringer i den kommende byrådsperiode.

I dag er der ni stående udvalg, inklusiv det lovpligtige Børne- og Ungeudvalg, men fremover bliver der i alt 10 stående udvalg.

Teknik- og Miljøudvalget bliver delt i to udvalg, nemlig Teknisk udvalg samt Natur-, Klima- og Miljøudvalget.

Teknisk Udvalg varetager opgaver inden for teknik-, land-, by- og boligområdet, blandt andet veje, kollektiv trafik, by-strategier, campingpladser samt drift og vedligeholdelse af fast ejendom i form af bygninger og tekniske installationer

Det nye udvalg, Natur-, Klima- og Miljøudvalget skal varetage opgaver inden for natur, klima og miljø, blandt andet grønne områder, naturbeskyttelseslovgivningen og naturpleje, varmeforsynings- og affaldsplaner, havmiljøet, bæredygtighed og biodiversitet og er overordnet koordinerende udvalg vedrørende udvikling af Kær Vestermark, Center for Verdensmål, Naturpark Nordals og ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget bliver også ansvarlig for udmøntning, videreudvikling og nytænkning af kommunens indsats vedrørende bæredygtighed og omstilling til bæredygtig energi herunder CO2-målsætninger.

Også Erhvervsudvalget ændrer navn og bliver til Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst og skal blandt andet varetager opgaver på erhvervs-, handels- og turismeområdet, blandt andet erhvervsudvikling, virksomhedsservice, iværksætteri, positionering af Sønderborg Kommune, bosætning, fastholdelse og tiltrækning af offentlige arbejdspladser, vækstrådet samt ProjectZero Business.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover skal Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst også stå for turismeudvikling, herunder grøn turisme, Destination Sønderjylland samt erhvervsturisme og dermed forsvinder turisme og handel fra det nuværende udvalg for kultur, idræt, handel og turisme, som fremover skal hedde Udvalg for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Ydermere vil en række udvalg ændre navn, blandt andet Arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget som bliver til Arbejdsmarkedsudvalget og Social- og Seniorudvalget får fremover navnet Social-, Senior- og Handicapudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis forslaget godkendes på de kommende to byrådsmøder, så bliver udvalgene følgende fra den 1. januar 2022:

Økonomiudvalget
Natur-, Klima- og Miljøudvalget
Teknisk Udvalg
Arbejdsmarkedsudvalget
Børne- og Uddannelsesudvalget
Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst
Udvalg for Kultur, Idræt og Medborgerskab
Social-, Senior- og Handicapudvalget
Sundhedsudvalget
Børn- og Ungeudvalg – lovpligtigt

SønderborgNYT sendte onsdagens byrådsmøde direkte fra byrådsalen i Rådhuset som du kan se – eller gense – på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...