Nytårskuren: Flere unge skal engagere sig i ProjectZero-visionen

3. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

“Vi skal have flere unge til at engagere sig og blive ambassadører for den grønne omstilling – ligegyldigt hvor de måtte befinde sig på planeten – men som altid med afsæt i Sønderborg”, siger Peter Rathje fra ProjectZero i sin tale til Nytårskuren i Alsion, hvor Sønderborg Kommune og Vækstrådet er værter.

Vi er netop startet på et nytår – og har dermed 12 år til at realisere Sønderborgs ProjectZero vision og den resterende 65 procent CO2-udledning.

Nu venter den svære del af visionen om et CO2-neutralt Sønderborg, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Store projekter er i VVM-proces, det gælder ikke kun det ene af de to biogasanlæg, men også det kystnære Lillebælt Syd vindmølleprojekt, som skal sikre hovedparten af fremtidens grønne strøm til områdets virksomheder og boliger. Biogas, sol og vind skal der til – og omstillingen lykkes kun, hvis vi husker, at den lokalt drives af klima-engagerede borgeres ambitioner og adfærd i Sønderborg-områdets knap 35.000 boligenheder, ledere og medarbejdere i butikkerne, håndværksvirksomhederne, pengeinstitutterne, skolerne, sportsfaciliteterne, forsyningsvirksomhederne, kommunen og af de mange unge, der tændes af udfordringen”, siger ProjectZero-direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...