Nytårskuren: Flere unge skal engagere sig i ProjectZero-visionen

3. januar 2018 GALLERIER

“Vi skal have flere unge til at engagere sig og blive ambassadører for den grønne omstilling – ligegyldigt hvor de måtte befinde sig på planeten – men som altid med afsæt i Sønderborg”, siger Peter Rathje fra ProjectZero i sin tale til Nytårskuren i Alsion, hvor Sønderborg Kommune og Vækstrådet er værter.

Vi er netop startet på et nytår – og har dermed 12 år til at realisere Sønderborgs ProjectZero vision og den resterende 65 procent CO2-udledning.

Nu venter den svære del af visionen om et CO2-neutralt Sønderborg, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Store projekter er i VVM-proces, det gælder ikke kun det ene af de to biogasanlæg, men også det kystnære Lillebælt Syd vindmølleprojekt, som skal sikre hovedparten af fremtidens grønne strøm til områdets virksomheder og boliger. Biogas, sol og vind skal der til – og omstillingen lykkes kun, hvis vi husker, at den lokalt drives af klima-engagerede borgeres ambitioner og adfærd i Sønderborg-områdets knap 35.000 boligenheder, ledere og medarbejdere i butikkerne, håndværksvirksomhederne, pengeinstitutterne, skolerne, sportsfaciliteterne, forsyningsvirksomhederne, kommunen og af de mange unge, der tændes af udfordringen”, siger ProjectZero-direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...