Nyttejobs: 82 ud af 147 kom i arbejde eller uddannelse

5. oktober 2015 Sundeved

I 2015 startede 147 borgere i et nyttejob, og af dem er 82 efterfølgende blevet selvforsørgende. Det er langt over halvdelen, og ordningen har dermed været en stor succes for de 82 borgere og Sønderborg Kommune.

Det er nemlig 82 borgere, som nu er kommet i uddannelse eller er startet i et arbejde efter at være blevet tilkoblet nyttejob. Ordningen motiverede dem til hurtigt at søge et arbejde eller finde en uddannelse som alternativ til jobcenterledigheden, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tanken bag nytteindsatsen er, at den enkelte borger skal indgå i et arbejdsfællesskab og udføre en samfundsnyttig opgave for den kontanthjælp, vedkommende modtager. Nytteindsats gives ud fra devisen om, at alle, der kan arbejde, skal arbejde.

Omvendt, skal personer, der ikke ønsker at arbejde, ikke have en ydelse.

Nyttejob er til de ledige, som ikke har nogen hindringer eller problemer, der forhindrer dem i at komme i beskæftigelse og som derfor venter på uddannelse eller arbejde. Det glæder formand for arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, at man har fundet en måde at motivere de ledige.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi taler om den gruppe af ledige, hvor der ikke står noget i vejen for, at de får sig et arbejde eller tager en uddannelse. De er sunde og raske, og de er arbejdsdygtige. Det er meget positivt at se, at nytteindsatsen skaber motivation for dem til at komme i arbejde eller uddannelse på egen hånd. Det viser et stort potentiale med den indsats”, siger Jan Prokopek Jensen.

Nytteindsatsen ligger hos Vej og Park, og nyttejobbere renser strande og kyster, fjerner hybenroser, rydder og renser søer og branddamme, beskærer og fjerner træer og buske i fredede områder samt vedligeholder kommunale områder, som i dag ikke vedligeholdes.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...